O noua pagina din istoria confruntarilor dintre Lupii Bucuresti si Stade Francais

Partida contand pentru European Rugby Challenge Cup dintre Lupii Bucuresti si Stade Francais va fi cea de-a cincea intre cele doua echipe, care au mai fost colege de grupa in editiile 2010-2011 si 2011-2012 in cadrul AMLIN Challenge Cup.

Din cele patru dispute anterioare Stade Francais le-a castigat pe toate insa pe propriul teren echipa noastra a avut de fiecare data evolutii bune reusind in anumite momente ale jocului sa se ridice la nivelul unei echipe cu pretentii la castigarea trofeului european.

Astfel in sezonul 2010-2011 sub denumirea de Bucharest Oaks am cedat cu rezultatul de 29-20 pe Stadionul National Arcul de Triumf. Desi am reusit sa deschidem scorul, iar in total am marcat doua eseuri in prima repriza, in cea secunda au venit doar doua penalitati.

Nume cu rezonanta au adus victoria francezilor care au marcat patru eseuri semnate de Bonneval, Sempere, Pape si Parisse, iar Stejarii de atunci, cu Burcea si Lemnaru autori a cate unei incercari au evoluat in formula: 1.Petru Tamba, 2.Andrei Radoi, 3.Vlad Badalicescu-4.Alex Valcu, 5.Valentin Popirlan-6.Stelian Burcea, 7.Daniel Ianus, 8.Daniel Carpo-9.Vali Calafeteanu, 10.Dan Dumbrava-11.Ionut Botezatu, 12.Catalin Dascalu, 13.Costi Gheara, 14.Madalin Lemnaru-15.Florin Vlaicu. Rezerve: 16.Catalin Beca, 17.Mihai Dico, 18.Nicolae Nere, 19.Marian Drenceanu, 20.Viorel Lucaci, 21.Vali Ivan, 22.Marian Apostol, 23.Catalin Fercu.

Partida retur a fost fara istoric in conditiile in care am marcat doar sapte puncte, eseu Lemnaru, transformat de Vlaicu, francezii au castigat cu rezultatul de 35-7, Radaban semnand o dubla alaturi de Sempere, Flanquart si argentinianul Tiesi care au izbutit cate o finalizare in terenul nostru de tinta.

In urmatoarea editie prima partida a avut loc la Paris unde Lupii Bucuresti au cedat cu 49-3, printre marcatorii lui Stade Francais regasindu-se neozeelandezul Byron Kelleher, australianul Morgan Turinui si din nou Laurent Sempere sau Hugo Bonneval. Punctele nostre au venit din piciorul lui Florin Vlaicu care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Partida revansa a inceput cu echipa noastra deschizand scorul, insa Djibril Camara autor al unei duble, Morgan Turinui si fijianul Alex Rokobaro au dus-o pe Stade Francais spre o victorie cu bonus ofensiv, Lupii avand satisfactia celor doua incercari ale lui Alexandru Mitu si Viorel Lucaci.

Inaintea confruntarilor cu Lupii Bucuresti, Stade Francais s-a mai intalnit in cadrul European Challenge Cup editia 1997-1998 cu Farul Constanta pe care a invins-o cu 83-10, respectiv 85-28 la Constanta unde marinarii in ciuda infrangerii la scor au marcat patru incercari prin Chirita, Rotaru, Foca si un eseu de penalizare.

Palmaresul intalnirilor Lupii Bucuresti-Stade Francais:
11 Decembrie 2010:Bucharest Oaks-Stade Francais 20-29
16 Decembrie 2010: Stade Francais-Bucharest Oaks 35-7
18 Noiembrie 2011: Stade Francais-Lupii Bucuresti 49-3
14 Ianuarie 2012: Lupii Bucuresti-Stade Francais 13-34

Marcatori pentru Lupii Bucuresti:
-Eseuri: Lemnaru-2, Burcea, Mitu, Lucaci
-Transformari: Dumbrava-2, Vlaicu
-Lovituri de pedeapsa: Vlaicu-2, Calafeteanu-2
Marcatori pentru Stade Francais:
-Eseuri: Sempere-3, Turinui-3, Bonneval-2, Radaban-2, Camara-2,Pape, Parisse, Flanquart, Tiesi, Burban, Fainifo,Kelleher, Rokobaro
-Transformari: Dupuy-7,Fillol-6,Plisson-4,Rokobaro
-Lovituri de pedeapsa:Plisson-2,Oelsching-2

Partida Lupii Bucuresti-Stade Francais contand pentru European Rugby Challenge Cup etapa a II-a va avea loc sambata, 25 octombrie cu incepere de la ora 15:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile