O singura victorie cu punct bonus ofensiv

Campionato Eccellenza.

Etapa a saptea a campionatului italian a stat sub semnul echilibrului, dovada faptul ca s-a inregistrat o singura victorie cu punct bonus ofensiv.

Adversarii Lupilor Bucuresti in Amlin Challenge Cup, Calvisano au obtinut cu greu victoria pe ternul celor de la Petrarca Padova, o echipa care ii devanseaza pe “galben-negri” in clasament. Campionii en-tire s-au impus gratie celor doua incercari reusite de Canavosio si Scarsini.

Remarcatul disputei a fost fundasul Berne, cel desemnat si omul meciului. Gazdele, Padova, nu au reusit nici macar punctul bonus defensiv, rezultatul final fiind 24-16 pentru Calvisano.

Lidera clasamentului, Viadana a reusit cea de-a sapte victorie, una insa obtinuta dificil in fata lui Rovigo. Cu Liviu Pascu titular pe postul de flanker,”leii” s-au impus cu scorul de 16-12, gratie unui eseu realizat cu forta inaintarii la care s-au adaugat punctele aduse de Apperley care nu a ratat niciuna din cele patru tentative de tinta avute.

Fiamme Oro si San Dona s-au intrecut in derby-ul noilor promovate. San Dona s-a impus cu 15-12 pentru ca Robuschi nu a ratat nicio tentativa de tinta din cele cinci avute, in schimb Boarata a concretizat doar patru din cele sase lovituri de pedeapsa de care au beneficiat jucatorii din Roma. La San Dona, Bogdan Iovu a fost titular si a evoluat pe toata durata partidei.

Reggio au obtinut o victorie fara emotii in fata lui L’Aquila, scor 18-3. Gazdele au reusit doua eseuri si au obtinut cea de-a doua victorie in acesta editie de campionat, in schimb L’Aquila se afla inca in cautarea primului succes.

Crociati Parma se afla in aceeasi situatie ca si L’Aquila, fiind alaturi de aceasta a doua echipa care nu a cunoscut inca bucuria succesului. Ba mai mult, Mogliano le-au administrat cea mai severa infrangere a rundei, 46-3.

Astfel, Mogliano a fost singura echipa care a luat si bonusul ofensiv, dupa cele sapte incercari marcate, doua fiind opera lui Candiago Edoardo.

I Cavalieri Prato au ramas in coasta lui Viadana dupa victoria cu 20-16 obtinuta in fata lui Lazio, intr-o partida in care gadele au marcat doua incercari iar oaspetii una. Lazio au revenit de la 17-6 la 17-16, Frati fiind cel care cu o penalitate a stabilit scorul final in minutul 76.

Clasament:
1.Viadana-33p
2.I Cavalieri-29p
3.Padova-27p
4.Calvisano-27p
5.Mogliano-19p
6.Rovigo-19p
7.San Dona-14p
8.Lazio-12p
9.Fiamme Oro-11p
10.Reggio-8p
11.L’Aquila-2p
12.Crociati Parma-1p

Etapa viitoare se va disputa pe 1 si 2 decembrie dupa urmatorul program:

I Cavalieri Prato-Viadana
Crociati Parma- Padova
Lazio-Reggio
Rovigo-Fiamme Oro
Calvisano-L’Aquila
San Dona-Mogliano

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile