Patru meciuri internationale in luna noiembrie: trei pentru Romania si unul pentru Romania A

 Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri in luna noiembrie, toate pe teren propriu: barajul de mentinere in Rugby Europe Championship cu Portugalia, programat pe data de 10 si doua meciuri test World Rugby. Astfel, pe 17 noiembrie va intalni Statele Unite ale Americii, urmand ca pe 24 noiembrie, sa joace cu Uruguay. De asemenea, pe 3 noiembrie, Romania A, selectionata secunda a Romaniei, va intalni intr-un meci de pregatire Kenya, echipa care se pregateste pentru turneul de recalificare la Cupa Mondiala de Rugby din 2019, ce va avea loc la Paris in luna noiembrie. Locul de disputare al meciurilor urmeaza sa fie stabilit ulterior.

           “Sunt meciuri foarte importante pentru noi, va fi practic un nou inceput pentru echipa. Partida cu Portugalia este vitala pentru mentinerea in cel de-al doilea esalon, trebuie sa o pregatim foarte bine, sa fim atenti la toate detaliile. Apoi vor urma doua partide test World Rugby in care dorim sa aratam ca Romania nu a facut pasi in spate in urma traumei pe care a suferit-o dupa descalificarea de la Cupa Mondiala, dimpotriva a iesit mai puternica si mai unita ca echipa. Important este ca vom avea un meci si cu a doua reprezentativa, Romania A, pentru ca la data cand va avea loc partida cu Kenya nu vom avea la dispozitie jucatorii din Franta, in Top 14 si ProD2 vor fi meciuri si nu vom beneficia de aceasta fereastra World Rugby, ceea ce traduce intr-o buna oportunitate pentru jucatorii de la Romania A sa arate ca pot face pasul spre nationala mare”, a declarat Thomas Lièvremont, antrenorul principal al Romaniei.  

In acest moment, Romania se afla pe locul 17 in clasamentul World Rugby, in timp ce Portugalia se afla pe locul 24, Statele Unite ale Americii se afla pe locul 15, iar Uruguay pe locul 18.

Romania va deschide seria meciurilor din luna noiembrie cu partida de baraj cu Portugalia pentru participarea la editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship. In urma deciziei World Rugby de a descalifica Romania de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucator neeligibil in partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, Romania trebuie sa joace barajul cu Portugalia, care a castigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea esalon valoric, invingatoarea urmand sa evolueze in editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

 

Stejarii vor intalni Statele Unite ale Americii pentru a noua oara, ultima data cele doua reprezentative intalnindu-se in 2016, la Bucuresti, Stejarii impunandu-se atunci cu 23-10 (20-0) si castigand in premiera Cupa Pershing. Acest trofeu este pus la bataie de Federatia Romana de Rugby incepand cu anul 2014, intre echipele celor doua tari in amintirea partidei disputate la Olimpiada Militara, “Jocurile Interaliate”, organizate in 1919, de comandantul sef al Fortei Expeditionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfarsitul Primului Razboi Mondial. De altfel, de acele meciuri se leaga si debutul Romaniei in partidele test. In ceea ce priveste palmaresul, vulturii conduc cu 6-2 in intalnirile directe, pana acum fiecare echipa adjudecandu-si cate o data Cupa Pershing.

In ce priveste Uruguay, aceasta echipa a fost in ultimii ani una din natiunile cu care Romania s-a intalnit constant, cu atat mai mult cu cat Los Teros au evoluat si in World Rugby Nations Cup, competitie organizata timp de zece ani la Bucuresti. Ultima intalnire dintre cele doua echipe a fost in noiembrie 2016, cand Stejarii s-au impus cu 36-10 (22-3).

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile