Patru nume de legenda ambasadori ai Cupei Mondiale 2015

Rugby World Cup 2015.
Rugby World Cup 2015.

Organizatorii Cupei Mondiale de Rugby din anul 2015, care va fi organizata in Anglia, au ales un cvartet de nume legendare care sa indeplineasca functiile de ambasadori ai acestui eveniment.

Proaspat retras din activitate, Jonny Wilkinson este detinatorul all-time al recordului de puncte marcate la Cupele Mondiale, 277. Wilkinson a incheiat un sezon fantastic, cu Heineken Cup si Top 14 castigate alaturi de francezii de la Toulon. Uvertura engleza a marcat cate un dropgol in fiecare din cele doua finale.

Un al doilea ambasador este celebrul inaintas englez Lawrence Dallaglio, capitanul echipei engleze la titlul mondial castigat in 2003. Dallaglio a jucat predilect pe post de flanker sau inchizator, insa polivalenta sa l-a facut sa evolueze la un inalt nivel pe toate posturile din gramada.

Este unul dintre cei doar doi jucatori din lume care au reusit sa devina campioni mondiali atat la rugby in 15, in 2003, cat si la
rugby in 7, chiar la prima editie, in 1993. Dallaglio i-a inmanat banderola de capitan al Trandafirului in 2004, lui Jonny Wilkinson.

Bill Greenwood face si el parte din grupul select al campionilor mondiali din 2003. Folosit pe post de centru, in special numarul 12, Greenwood s-a remarcat prin atitudinea sa pozitiva si prin moralul sau excelent pe parcursul intregii cariere. Excelent placheur, aparator dar si atacant debordant, Greenwood a demonstrat ce inseamna un rugbyst complet.

Maggie Alphonsi este una dintre cele mai cunoscute jucatoare de rugby din Anglia. Membra a echipei nationale, Maggie evolueaza pe post de flanker si a fost aleasa sa intregeasca patrulaterul vedetelor care vor promova prin imaginea lor excelenta Cupa Mondiala din 2015.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile