Pentru calificarea in European Rugby Challenge Cup, Lupii Bucuresti trebuie sa treaca de Calvisano

Sambata 20 septembrie Stadionul National Arcul de Triumf va gazdui prima mansa a turului de calificare in European Rugby Challenge Cup, partida in care Lupii Bucuresti vor intalni campioana Italiei, Cammi Rugby Calvisano.

Va fi pentru al treilea sezon consecutiv cand Lupii Bucuresti ii vor infrunta pe italienii de la Calvisano care au devenit un adversar traditional pentru echipa noastra, de aceasta data miza dublei intalniri fiind cu mult peste cele din anii precedenti.

Daca atunci ambele echipe au participat in mod direct la prima faza a grupelor AMLIN Challenge Cup de acesta data pasii gresiti nu sunt admisi pentru ca eliminarea din acest tur de calificare va compromite participarea in sezonul 2014-2015 al European Rugby Challenge Cup competiei aflata la debut.

Cu siguranta Lupii Bucuresti doresc sa faca pasul in Grupa a 3-a pentru a-si masura fortele cu Stade Francais, Newport Dragons si Necastle Falcons din acest motiv inca din prima mansa baietii nostri trebuie sa ia o optiune serioasa pentru a trai fara emotii revansa din acest Qualifying Competition.

Asadar prima adeversara din acest an va fi Cammi Rugby Calvisano nimeni alta decat campioana editiei trecute din Campionato Eccellenza dupa o sigura infrangere suferita in sezonul regulat, o victorie in semifinala cu Viadana si succesul final in dauna echipei lui Mirco Bergamasco, Rovigo.

Campionatul din Italia inca nu a inceput dar Gianluca Guidi tehnicianul galben-negrilor a putut vedea la lucru jucatorii pe care intentioneaza sa-i foloseasca in cele partide de verificare dintre care una impotriva francizei Zebre participanta in Liga Celtica respectiv alte doua avand ca adversare pe Fiamme Oro si Petrarca Padova.

Din lotul anuntat pentru sezonul 2014-2015 se observa ca cei de la Calvisano se bazeza in continuare pe jucatorii care au dat satisfactie in anii precedenti majoritatea fiind italieni implanturile din emisfera de sud venind sa intareasca in proprotie egala atata inaintarea cat si liniile dinapoi.

Astfel patru jucatori straini are la dispozitie Calvisano, pe fijienii Sekonala Kalou si Alexander Rokobaro, primul evoluand in linia a doua celalt ca fundas sau centru, sud-africanul Braam Steyn pe postul de inchizator al gramzeii si uvertura australiana Ben Seymour care se doreste o solutie viabila pentru inlocuirea plecarii neozeelandezului Kelly Haimona.

In ultima partida de verificare inaintea intalnirii cu Lupii Bucuresti, Calvisano a jucat impotriva celor de la Padova pe care i-au invins cu rezultatul de 28-7, dupa nu mai putin de trei eseuri de penalizare si unul semnat de talonerul Ferraro toate reusitele fiind transformate de Seymour respectiv Ambrosino.

Gianluca Guidi a utilizat aproape tot lotul avut la dispozitie cu sud-africanul naturalizat De Jager ca fundas, Rokobaro in centru , Seymour ca mijocas la deschidere, Kalou in linia a doua, forta inaintarii cu jucatori experimentati ca Zdrilich, Ferraro sau un alt rugby-ist naturalizat, argentinianul Cavalieri sa-si spuna cuvantul.

Daca asa se prezinta in acest moment viitoarea adversara a Lupilor Bucuresti in ceea ce priveste palmaresul direct echipa noastra este in avantaj. Din patru partide disputate trei au revenit baietilor nostri si una singura italienilor.

De fiecare data insa partidele imptriva lui Calvisano au fost interesante si spectaculoase cu multe puncte marcate in care desi lupta pe inaintare a fost primordiala, ambele echipe bazandu-si jocul in special pe acest compartiment Lupii au avut mai mereu ceva in plus.

Acestea sunt rezultatele directe si numele celor care au evoluat pentru Lupii Bucuresti in cele patru partide din AMLIN Challenge Cup:

2012-2013

Lupii Bucuresti-Calvisano 42-27
Au marcat:Lemnaru(e),Botezatu(e),Filip(e,tr,2lp),Turashvili(e),V.Rus(e), Wiringi(e,2tr)
1.Romulus Boar,2.Otar Turashvili ,3.Horatiu Pungea -4.Cristian Munteanu, 5.Marian Drenceanu-6.Alexandru Mitu,7.Vasile Rus,8.Daniel Ianus-9.Grigoras Diaconescu,10.Andrei Filip-11.Ionut Botezatu,12.Cristian Dinis,13.Csaba Gal, 14.Madalin Lemnaru-15.Catalin Fercu
Rezerve:16.Andrei Radoi,17.Gigi Militaru,18.Vlad Badalicescu,19.Adrian Ion, 20.Catalin Dascalu,21.Florin Surugiu,22.Michael Wiringi,23.Dorin Lazar

Calvisano-Lupii Bucuresti 34-20
Au marcat:Dascalu(e),Surugiu(e),Vlaicu(2tr,2lp)
1.Flavius Dobre,2.Eugen Capatana,3.Horatiu Pungea -4.Cristian Munteanu, 5.Marian Drenceanu-6.Alexandru Mitu,7.Vasile Rus,8.Daniel Carpo-9.Florin Surugiu,10.Michael Wiringi-11.Marian Apostol,12.Florin Vlaicu,13.Catalin Dascalu,14.Madalin Lemnaru-15.Catalin Fercu
Rezerve:16.Andrei Radoi,17.Romulus Boar,18.Vlad Badalicescu,19.Adrian Ion, 20.Grigoras Diaconescu,21.Csaba Gal ,22.Ionut Niacsu,23.Dorin Lazar

2013-2014

Lupii Bucuresti-Clavisano Rugby 37-15
Au marcat:Vlaicu(e,6lp,2tr),Kinikinilau(e),Popirlan(e) respectiv Haimona(5lp)
Lupii Bucuresti: 15. Catalin Fercu, 14. Stephen Hihetah, 13. Csaba Gal, 12. Florin Vlaicu, 11. Ionut Dumitru, 10. Vali Calafeteanu, 9. Florin Surugiu, 1. Constantin Pristavita, 2. Otar Turashvili, 3. Alexandru Tarus, 4. Johan Van Heerden , 5. Valentin Popirlan, 6. Dorin Lazar, 7. Viorel Lucaci, 8. Stelian Burcea (C)
Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Madalin Baraulea, 18. Petru Tamba, 19. Alexandru Grigore, 20. Adrian Ion, 21. Mike Wiringi, 22. Tibi Conache , 23. Paula Kinikinilau.

Calvisano-Lupii Bucuresti 11-23 (11-23)
Au marcat: De jager(e),Griffen(2lp) respectiv Van Heerden(e),Lucaci(e),Vlaicu( 2tr,3lp)
Burcea-cartonas galben, Cavlieri-cartonas galben galben
Lupii Bucuresti: 15 Catalin Fercu, 14 Florin Ionita, 13 Paula Kinikinilau, 12 Csaba Gal, 11 Ionut Dumitru, 10 Florin Vlaicu(22 Mike Wiringi), 9 Florin Surugiu(21 Ciprian Caplescu), 8 Stelian Burcea (capt), 7 Alexandru Mitu(20 Daniel Ianus), 6 Viorel Lucaci(19 Dorin Lazar), 5 Johan Van Heerden, 4 Valentin Popirlan, 3 Alexandru Tarus(17 Jimmy Dumitru), 2 Florin Bardasu(16 Eugen Capatana), 1 Constantin Pristavita(18 Vlad Badalicescu).Rezerva neutilizata: 23 Tibi Conache.

Partida Lupii Bucuresti-Cammi Rugby Calvisano caontand pentru prima mansa a calificarilor in European Rugby Challnege Cup se va disputa sambata 20 septembrie cu incepere de la ora 21:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile