Peste 10.000 de euro s-au adunat pentru Sione Vaiomounga

45.572 lei s-au adunat pentru Sione Vaiomounga.

Meciul test dintre Romania si Tonga, scor 16-21, a avut, in afara importantei tehnico-tactice, si o miza caritabila. Jocul i-a fost dedicat lui Sione Vaiomounga, jucatorul de la CSM Stiinta Baia Mare care, recent, a fost diagnosticat cu insuficienta renala.

Toate incasarile rezultate din vanzarea biletelor la meciul Romania – Tonga i-a fost donate zimbrului maramuresean, la sugestia Federatiei Tongane de Rugby. Lui Sione i s-a descoperit boala respectiva la un control medical efectuat in toamna anului trecut, iar de atunci nu a mai putut evolua. El a avut nevoie constant de tratament de specialitate si dializa, ingrijirile fiind asigurate de catre CSM Stiinta Baia Mare. Suma neta care s-a adunat este de 45.572 lei, dupa ce s-au calculat si taxele datorate Statului.

Cu ocazia acestui joc, flankerul baimarean si-a revazut familia, dupa o pauza de un an, acest aspect fiind, in opinia medicilor, foarte important pentru recuperare si vindecare.

Sione Vaiomounga a intrat pe teren in fruntea echipei nationale din Tonga, fiind imbracat cu un tricou al echipei sale de club, CSM Stiinta Baia Mare.

„Rugbyul este un sport de echipa, de aceea suntem datori sa ne ajutam un coleg aflat in suferinta. Sione are un meci greu de dus, poate cel mai greu pe care viata ti-l poate da si am dorit sa ii aratam ca suntem alaturi de el. In plus, lectia de viata pe care acesta ne-o da este impresionanta. Ori de cate ori va fi nevoie lumea rugbyului va strange randurile si isi va onora jucatorii aflati in suferinta”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

La jocul Romania – Tonga au asistat 5000 de spectatori, care l-au aplaudat la scena deschisa pe Sione Vaiomounga, atat la inceputul partidei, cat si in pauza.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile