Peste 500 de copii vor sărbători 1 Iunie prin rugby, în cadrul a patru școli din județul Suceava

În perioada 31.05.2022 – 07.06.2022, se vor desfășura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
Proiectul Mini rugby pentru toți promovează în cadrul unităților de învățământ din județul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport pe promovează, într-un proiect dedicat educației non-formale outdoor, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Astfel, peste 500 de copii vor participa în cadrul turneelor de rugby tag cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Turneele de rugby tag se vor organiza în cadrul a patru unități de învățământ înscrise în program, la Școala Cornu Luncii, Școala Păltinoasa, Școala Putna și Școala Baia și se bucură de susținerea autorităților locale.

Calendarul activităților de rugby tag din program se va desfășura după cum urmează:
31.05.2022, orele 12:00 – Școala Păltinoasa
01.06.2022, orele 09:00 – Școala Baia
01.06.2022, orele 11:00 – Școala Cornu Luncii
07.06.2022, orele 13:00 – Școala Putna

„Aceste turnee reprezintă o oportunitate mare de socializare, comunicare și interacțiune pentru acești copii. Noi, ca și profesori coordonatori implicați în program, ne propunem să colaborăm pentru cât mai multe evenimente de acest fel în județul Suceava”, a declarat Mihai Coca, profesor coordonator Mini rugby pentru toți – Școala Cornu Luncii.

Contrar cutumelor românești promovate în societatea românească până în prezent, educația și sportul sunt complementare. Cu atât mai mult cu cât rugby-ul promovează valori care pot fi transpuse cu ușurință și în alte areale ale vieții sociale și dezvoltării copiilor. Proiectul Mini rugby pentru toți aduce în prim plan la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava impactul social pe care sportul îl poate genera în comunitate și contribuie la dezvoltarea acestor copii prin ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri de educație financiară și alte activități menite sa vină în sprijinul educației formale.

„Dezvoltarea sportivă începe cu valorile pe care rugby-ul le promovează în rândul practicanților și nu numai. Integritate, solidaritate, respect, pasiune, disciplina – sunt valori pe care noi toți avem nevoie să le identificăm constant în jurul nostru. Și frumusețea jocului de rugby de aici începe. Prin acest proiect, aducem mai aproape de aceste valori autorități locale, instituții publice, parteneri strategici pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea acestor copii prin rugby. Le mulțumesc tuturor celor ce au ales să se alăture proiectului la nivelul județului Suceava și în special profesorilor coordonatori din cadrul celor 8 unități de învățământ partenere la momentul de față. Sperăm ca numărul acestora să crească de la an la an”, transmite Gabriela Popescu – președintele Fundației Te Aud România.

Proiectul Mini rugby pentru toți a început în Septembrie 2021 și se bucură de susținerea Federației Române de Rugby

„Este o bucurie de fiecare dată să văd astfel de acțiuni care promovează rugby-ul și mai ales aduc acest sport frumos mai aproape de copii, chiar în mediul extrem de important în care aceștia se formează, școala. De aceea, Federația Română de Rugby încearcă de fiecare dată să susțină evenimente precum cele de la Păltinoasa, Baia, Cornu Luncii sau Putna. Primii pași în rugby și insuflarea valorilor noastre sunt extrem de importante pentru orice jucător sau jucătoare, iar astfel de acțiuni sunt foarte importante. Vreau să le mulțumesc tuturor copiilor care aleg să își petreacă ziua lor bucurându-se de rugby, dar și profesorilor și organizatorilor’ , declară Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile