Pilierul Alexandru Gordas: „Mai ales in aceste momente grele trebuie sa fim mai uniti, trebuie sa tinem capul sus si sa mergem inainte”

Nationala de rugby a Romaniei a incheiat meciurile din acest an competitional, insa Stejarii continua sa evolueze in competitiile interne si internationale cu echipele lor de club. Pilierul Alexandru Gordas, care va juca peste doua zile finala Cupei Romaniei cu CSM Bucuresti, a vorbit despre experienta traita in aceasta toamna la echipa nationala si obiectivele setate.

Alex, a fost un an lung si greu….
Intr-adevar, un an dificil pentru noi, pentru rugbyul romanesc, un an care s-a incheiat, in ce priveste echipa nationala cu rezultate pe care nu le doream. Trebuie sa invatam din aceste meciuri, sa luam ce e mai bun, sa facem o analiza a ceea ce nu a mers cum trebuie si sa incercam ca la anul, sa avem un joc mult mai bun si sa jucam ca o echipa.

Ce am obtinut prin aceste meciuri de pregatire ?
In primul rand am castigat foarte multa experienta necesara pentru viitoarele campanii. Din punct de vedere al meciurilor internationale, sunt foarte multi jucatori tineri , care sunt dornici sa se afirme si sa dovedeasca faptul ca merita sa fie la echipa nationala si cred ca s-a vazut implicarea tuturor si dorinta de a evolua.

Antrenamentele cum au decurs?
Antrenamentele au decurs bine , eu zic ca am evoluat si ne-am inchegat mai bine, nu intotdeauna se poate vedea munca si efortul depus atat la antrenament, cat si in timpul meciului. Din pacate asa e in rugby , greselile pe care le facem, duc la rezultate care nu ne ajuta si nu reflecta ceea ce am dorit sa jucam, greseli de care adversarul a profitat la maxim de ele .

Aveti ceva de demonstrat ?
Noi avem mereu ceva de demonstrat, noi suntem Romania si trebuie sa continuam ce a fost inceput de cei din generatiile anterioare si sa dovedim care este adevarata noastra valoare si sa obtinem victorii.

Ati simtit presiunea aceste meciuri ?
Da ,bineinteles , la orice meci se simte presiunea, dar este o presiune buna, una pozitiva, pentru ca atunci cand ai presiune altfel tratezi meciul,cu seriozitate, cu mai mult respect si esti mult mai concentrat.

Ce obiective aveti ?
Unul dintre obiectivele noastre, care poate fi realizat cu timpul si dorim sa ajungem la el cat mai repede, este sa formam un nucleu puternic , unit , omogen mai ales ca sunt multi jucatori noi care au venit cu inima deschisa si cu ambitii mari. Noi incercam sa ii ajutam cum putem, cu totii la un moment dat am fost noi la echipa nationala si am fost ajutati. Mai ales in aceste momente grele trebuie sa fim mai uniti, trebuie sa tinem capul sus si sa mergem inainte.

Ai un sfat pentru cei noi ?
Cel mai bun sfat pe care pot sa il dau este sa munceasca mai mult si sa se concentreze mai mult.

Peste cateva zile vei juca cu echipa te club pentru un nou trofeu. Esti pregatit ?
Da, este o mare bucurie ca ai mei colegi s-au impus la Baia Mare in semifinala, este un lucru minunat, ne mai asteapta finala cu Timisoara si sa castigam cel de-al doilea trofeu din acest sezon, ne dorim foarte mult acest trofeu. Pana la urma este rezultatul muncii noastre, care s-a vazut din pre-sezon si din campionat, noi speram ca parcursul sa ramana la fel , ba chiar sa tintim mai sus. Si pentru anul urmator noi ne propunem sa jucam toate finalele , cu un singur gand , de a invinge.

Interviu realizat de Alexandru RELEA

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile