Portugalia isi va afla noua campioana nationala dupa un an de la debutul competitiei, cea mai lunga din istoria rugbyului european

Nationala de rugby a Romaniei va intalni pe 10 noiembrie, pe teren propriu, in partida de baraj pentru mentinerea in Rugby Europe Championship editia 2018-2019, Portugalia, castigatoarea Rugby Europe Trophy, al treilea esalon valoric continental. Lusitanii se confrunta insa cu o situatie inedita in lumea rugbyului, urmand sa isi afle sambata, 22 septembrie, noua campioana nationala intre AEIS Agronomia si CF Belenenses, la finalul celei mai lungi editii de campionat din istoria competitiilor interne din Europa, competitie care a durat 358 de zile.

Inceput pe 29 septembrie 2017, campionatul national din Portugalia avea sa cunoasca un eveniment inedit, care i-a schimbat radical desfasurarea. In semifinala disputata pe 28 aprilie 2018, intre Agronomia si Direito, cu 10 minute inainte de finalul partidei, au avut loc mai multe altercatii intre jucatorii celor doua echipe, urmate de confruntari la marginea terenului intre membrii staff-urilor tehnice si de incaierari in tribune intre suporteri, ceae ce l-a determinat pe arbitrul intalnirii sa intrerupa meciul la scorul de 15-12 pentru echipa gazda.

Comisia de Disciplina a Federatiei Portugheze, reunita pe 30 aprilie, a declarat pe CF Belenenses (invingatoarea celei de-a doua semifinale) campioana nationala la masa verde, a suspendat 11 jucatori si oficiali si a retrogradat cele doua cluburi in divizia a treia, cu interdictia de a promova vreme de cinci ani. „Era normal sa protejam imaginea rugbyului si sa aparam valorile sale”, isi motivau membrii acesteia, decizia.

Clubul Direito a facut apel la inceputul lui iunie, iar Comisia Juridica a Federatiei care s-a intalnit pe 13 iulie, a anulat hotararea Comisiei de Disciplina, precum si toate sanctiunile si a validat rezultatul meciului si victoria echipei Agronomia. Belenenses, care primise deja trofeul de campioana, a fost nevoita sa-l returneze urmand sa joace, inca o data pentru el. In semn de protest fata de aceste decizii, membrii Biroului Federal si presedintele forului de specialitate, Luís Cassiano Neves, si-au depus demisiile.

Astfel, sambata, 22 septembrie, de la ora locala 14:30, la cinci luni dupa dupa disputarea semifinalelor si la 358 de zile, de la primele meciurile ale editiei 2017-2018, va avea loc finala competitiei.Partida dintre  AEIS Agronomia si CF Belenenses va avea loc pe terenul A al Complexului National Sportiv Jamor din Oeiras.

FOTO: www.dn.pt

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile