Portugalia se pregateste pentru debutul cu Stejarii in noua editie a Cupei Europene a Natiunilor

Ian Smith s-a decis asupra lotului Portugaliei pentru partida cu Romania.
Portugalia.
Portugalia.

Pe 1 februarie la Cluj, Stejarii vor debuta in Cupa Europeana a Natiunilor, editia 2014, avand ca adversara Portugalia, o echipa care mai crede in sansele ei de a ajunge in 2015 la Cupa Mondiala.

Portughezii, asemeni noua, au inceput practic pregatirea prin disputele pe care Lusitanos XV le-a avut in Amlin Challenge Cup unde, desi a pierdut toate disputele in compania unor adversari precum Stade Francais, London Irish sau I Cavalieri, experienta acumulata a fost prioritatea asa cum a recunoscut-o si capitanul Vasco Uva.

De acum pentru tehnicianul Frederico Sousa si elevii sai urmeaza o noua etapa in vederea alcatuirii unei echipe competitive si anume vineri 24 ianuarie, lusitanii urmand sa intalneasca intr-o partida de pregatire England Students.

Daca anul trecut inaintea partidei impotriva Stejarilor, Portugalia isi incepuse pregatirea cu un joc impotriva selectionatei France Universitaire, de aceasta data Os Lobos vor intalni un adversar de aceasi factura cu jucatori tineri si dornici de afirmatie.

Fredrico Sousa se va baza in general pe lotul utilizat de Lusitanos XV in Amlin Challenge Cup convocand insa si alti jucatori pe care doreste sa-i vada la lucru.

Astfel, au fost convocati Charly Morais de la Oloron din Federale 1, Vincent Pareira, un jucator care evolueaza pentru Grenoble U23 si care in viitor ar putea fi o varianta pentru inlocuirea lui Pedro Leal dar si Gere Maree, originar din Africa de Sud si care in prezent este inregimentat la Coventry, acolo unde joaca in linia a treia.

Vesti bune pentru Frederico Sousa au venit in acesta saptamana din Franta, Jose Lima si Aurelien Beco fiind selectionati de Midi Olympique in echipa ideala a Pro D2, al doilea esalon valoric din Hexagon.

Jose Lima evolueaza la Narbonne pe postul de centru si a marcat singurul eseu in victoria obtinuta de echipa sa contra celor de la Lyon in timp ce Aurelian Beco este jucatorul lui Colomiers, flankerul portughez contribuind la victoria obtinuta in deplasare la Bourgoin.

Portugalia a acumulat in editia de anul trecut a Cupei Europene a Natiunilor 7 puncte si momentan se afla pe pozitia a patra, insa Os Lobos spera intr-un sezon 2014 mai bun care sa le ofere sansa de a participa din nou la un turneu final al Cupei Mondiale.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile