Prezent pe teren și în meciul din 2011 contra Pumelor, Florin Surugiu: „Suntem obligați să ne ridicăm la nivelul lor”

România și Argentina s-au întâlnit ultima dată în cadrul Cupei Mondiale de Rugby din 2011, unde au fost repartizate în aceeași grupă, B. În meciul disputat în Noua Zeelandă, la Invercargill, Pumele s-au impus cu 43-8. Doi dintre Stejarii care s-au aflat atunci pe teren, vor evolua și în meciul de astăzi, Florin Surugiu și Mihai Macovei. Mijlocașul la grămadă al României, Florin Surugiu, care va face selecția cu numărul 90 la acest meci, a vorbit despre acest super meci.

Ce înseamnă pentru tine acest meci?
Inseamnă foarte mult, este o bucurie foarte mare nu doar pentru mine, ci pentru orice jucător pentru că o echipă ca cea a Argentinei nu întălnim în fiecare zi iar acum vom juca cu ei la noi acasă, mai mult vom inaugura noul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf cu acest meci extraordinar. Sunt nerăbdător să intru pe teren, să înceapă meciul și să încercăm să facem cel mai bun joc al nostru.

Reîntâlnim Argentina după 10 ani, cum îi vezi acum pe adversarii noștri?
Au fost 10 ani în care Pumele au crescut enorm de mult, anul trecut au învins chiar Noua Zeelandă, apoi au avut două rezultate de egalitate cu Australia. Sunt într-o creștere extraodinară, au jucători foarte talentați, care joacă cu inima. A fost o așteptare lungă ca să reîntâlnim din nou Pumele, însă cred că este un moment bun pentru noi pentru că suntem într-un schimb de generații și acest meci poate fi o oportunitate pentru jucătorii tineri să dea piept cu una din forțele rugbyului mondial, iar pentru noi, cei mai vârstnici este ca un meci de gală, un meci pe care trebuie să-l joci măcar o dată în viață.

Ce îți mai mai amintești din acea partidă disputată la Cupa Mondială?
Au fost momente frumoase, îmi amintesc că a fost al doilea meci de la RWC 2011 și am fost anunțat titular, aveam emoții foarte mari, era prima mea Cupă Mondială și până atunci nu mai întâlnisem echipe din primul eșalon valoric. A fost  un meci greu, aveau o echipă cu jucători consacrați și o linie de treisferturi foarte rapidă, îmi amintesc ca dupa acel meci am fost felicitat de toată lumea pentru că făcusem un meci bun. Așa cum am mai spus, sunt momente care te motivează foarte mult și te ajută în carieră.

Ce simți când te gândești că la 10 ani de la acel meci ești tot în echipă?
Mă simt mai bătran (nr. râde). Pentru mine faptul că încă sunt aici, în echipa națională este răsplata muncii mele, am muncit foarte mult și mi-am dorit ca tot ce fac să fac bine. Cred ă atunci când îți dorești cu adevărat reușești, iar acest lucru face ca eu să fiu tot aici, în iarbă, cu echipa națională.

Cum te aștepți să fie partida?
Va fi un meci fizic cu ritm ridicat iar noi sunem obligați să ne ridicăm la nivelul lor.Trebuie să facem o apărare bună, să fim eficienți în placaje, să respectăm planul de joc și mai ales, de câte ori vom avea ocazia, să ieșim cu puncte marcate din terenul lor.

Care crezi că este atu-ul României?
Nu pot să spun că avem un atu anume pentru că și Argentina are o grămadă foarte puternică, dar ce pot spune însă că avem o echipă nouă, un mix de experiență și tinerețe, dornică de afirmare și rezultate mari. Trebuie să fim o echip unită, să ne sprijinim și să fim acolo, toți pentru unul și unul pentru toți.

Ce îți dorești de la acest meci?
În primul rând îmi doresc mult să ne bucurăm de această partidă, este o sărbătoare a rugbyului, și apoi să vedem unde ne aflăm în acest moment ca echipă, relații de joc, sistem de joc, pentru că anul viitor vom continua calificarea la Cupa Mondială din 2023 din Franța.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile