Printul Chichibu, salvatorul rugby-ului japonez

Statuia Printului Chichibu.

In perioada interbelica, in special intre anii 1930 si 1940, regimul fascist instaurat in Japonia a fost unul ostil practicarii sportului cu balonul ova.

Considerat drept element burghez, rugby-ul a fost la un pas de disparitie in Tara Soarelui Rasare. Cu toate acestea, rugby-ul a continuat in Japonia dupa ce a fost redenumit Tokyu. Meciuri de rugby sunt consemnate inclusiv in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale, pana in 1943.

Dupa razboi, printul Chichibu, intors in tara dupa efectuarea studiilor universitare la Oxford, a inceput o campanie puternica de promovare a rugby-ului, dar si a altor discipline sportive.

Printul Chichibu a fost desemnat presedinte onorific al mai multor federatii sportive nationale nipone, printre care si cea de rugby. a avut o activitate intensa de relansare a rugby-ului, iar efectele s-au vazut imediat. Rugby-ul japonez a luat amploare, in mod surprinzator, si a devenit din ce in ce mai popular.

In onoarea printului Chichibu, la Tokyo a fost construit un stadion national de rugby, aflat in functiune si acum. Arena ii poarta numele celui supranumit la vremea sa Printul Rugby, iar intrarea e strajuita de o statuie care il infatiseaza pe Chichibu in echipament de rugby.

Foto: www.rugbywrapup.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile