Caută
Close this search box.

Printul Chichibu, salvatorul rugby-ului japonez

Statuia Printului Chichibu.

In perioada interbelica, in special intre anii 1930 si 1940, regimul fascist instaurat in Japonia a fost unul ostil practicarii sportului cu balonul ova.

Considerat drept element burghez, rugby-ul a fost la un pas de disparitie in Tara Soarelui Rasare. Cu toate acestea, rugby-ul a continuat in Japonia dupa ce a fost redenumit Tokyu. Meciuri de rugby sunt consemnate inclusiv in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale, pana in 1943.

Dupa razboi, printul Chichibu, intors in tara dupa efectuarea studiilor universitare la Oxford, a inceput o campanie puternica de promovare a rugby-ului, dar si a altor discipline sportive.

Printul Chichibu a fost desemnat presedinte onorific al mai multor federatii sportive nationale nipone, printre care si cea de rugby. a avut o activitate intensa de relansare a rugby-ului, iar efectele s-au vazut imediat. Rugby-ul japonez a luat amploare, in mod surprinzator, si a devenit din ce in ce mai popular.

In onoarea printului Chichibu, la Tokyo a fost construit un stadion national de rugby, aflat in functiune si acum. Arena ii poarta numele celui supranumit la vremea sa Printul Rugby, iar intrarea e strajuita de o statuie care il infatiseaza pe Chichibu in echipament de rugby.

Foto: www.rugbywrapup.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile