Raportul de forte din Divizia Nationala Seniori pare neschimbat fata de sezonul precedent

Prima etapa a esalonului secund, Divizia Nationala Seniori s-a incheiat fara surprize, toate cele trei echipe gazda, pornite din postura de favorite reusind sa-si impuna avantajul terenului propriu.

RC Barlad si Stiinta Petrosani au obtinut victorii cu bonus ofensiv, barladenii, gratie unui punctaveraj mai bun fiind lideri in acest moment, CSM Bucovina Suceava reusind o victorie grea in fata aradenilor pe care si in sezonul trecut i-au depasit in clasamentul final.

Daca barladenii au castigat fara replica in fata celor de la RCM Galati, echipa de la malul Dunarii nereusind nici macar punctele de onoare, Stiinta Petrosani si CSM Bucovina Suceava au avut partide mai dificile, atat trupa lui Alexandru Lupu cat si cea condusa de Constantin Vlad trebuind sa revina de doua ori pentru a se impune.

S-au marcat un total de 17 eseuri, o medie de mai putin de sase incercari pe meci, gazdele trecandu-si in cont 12 reusite, oaspetii cinci, iar daca cele doua eseuri marcate de CS Navodari la Petrosani au contat doar pentru statistica, aradenii cu trei finalizari in terenul de tinta sucevean plecand acasa cu punctul bonus defensiv.

Dintre cei care s-au evidentiat la capitolul eseuri marcate, trei jucatori au reusit cate o dubla, Razvan Barbu de la Stiinta Petrosani, Stefan Stefaroi aripa celor de la CSM Bucovina Suceava si talonerul aradean Florin Maxim, o mentiune speciala pentru slalomul facut prin apararea galateana o merita si tanarul barladean Vladut Zaharia, unul dintre jucatorii promovati de la junior in echipa condusa de Ioan Harnagea.

Dintre transformeri Ionut Flutur, uvertura sucevenilor si Mihai Trandafir de la CS Navodari au reusit cate trei penalitati si o transformare in timp ce jucatorul Stiintei Petrosani si a Stejareilor, Ovidiu Melniciuc a concretizat patru transformari.

In ceea ce priveste capitolul disciplina s-au acordat patru cartonase galbene din care doua au fost aratate gazdelor la Suceava si Barlad, tot doua primind si oaspetii in intalnirile de la Petrosani si Suceava.

Asadar facand un bilant general gazdele au obtinut trei victorii, doua cu bonus ofensiv, un punctaveraj cumulat de 80-38, diferenta eseurilor marcate fiind de 12-5, oaspetii prin CSUAV Arad salvandu-si onoarea cu un punct bonus defensiv.

Etapa urmatoare programeaza trei partide deosebit de disputate in care CS Navodari va primi replica celor de la RC Barlad, RCM Galati va da piept cu CSM Bucovina Suceava in timp ce dreby-ul rundei va fi intre Poli Agro Iasi si Stiinta Petrosani cele care anul trecut s-au clasat pe pozitia a doua respectiv a treia in Divizia Nationala Seniori.

Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile