RC Flamingo va avea teren de rugby omologat in noua baza sportiva de la Bragadiru

Cu o activitate de 25 de ani in rugbyul romanesc, clubul RC Flamingo activeaza de cateva saptamani intr-o baza sportiva noua, in Parcul Bragadiru din judetul Ilfov. Baza cuprinde vestiare, club house, trei terenuri de iarba si unul sintetic, unul dintre acestea urmand sa fie omologat de catre reprezentantii Departamentului Competitii al Federatiei Romane de Rugby. Astfel, astazi, 20 martie, reprezentantii clubului RC Flamingo si directorul de Dezvoltare Muntenia al FRR, Antonio Dumitru, au facut ultimele masuratori pentru omologarea terenului de joc si pentru montarea buturilor, fiind sapate si primele gropi pentru fixarea acestora.

Gaurile pentru buturi au fost deja pregatite

„Plecand de la ”Nimic nu este intamplator”, asa cum spunea cineva, cred ca toata viata noastra este o interactiune. Sportul este sectorul in care oamenii interactionează, acolo unde un copil poate creste implinit fizic, psihic si emotional. Rugbyul inseamna sanatate, disciplina si dezvoltare sociala. Rugby-ul este mijloc de formare si educare a copiilor , aici totul se… intampla altfel. Educatie, cultura, sport, sunt trei instrumente in care orice club investeste. Rugby-ul este, probabil, unul dintre cele mai bune mijloace de a forma si educa un copil. Nu este nici pe departe un sport brutal, chiar daca presupune contact fizic, dar te invata sa lucrezi în echipa – in rugby nu exista vedete, exista doar echipa – te invata sa devii altruist – caci in rugby te sacrifici pentru echipa ta, purtand balonul oval pana ai aglomerat pe tine cat mai multi adversari, abia apoi dai drumul la minge, punadu-ti colegii in avantaj tactic – si rugby-ul te deprinde de mic cu taria de caracter, cu socializare. Si, intr-adevar, copiii dezvolta abilitatile necesare pentru un sport in echipq de la varsta prescolara (5-6 ani). In afara beneficiilor pentru sanatate, sportul ofera copilului multe lectii de viata, care pot sta la baza reusitelor profesionale si personale, din viata de adult. Este prima mea vizita la un club din postura de Director Regional de Dezvoltare si doresc sa le spun tuturor ca sunt aici pentru a incerca sa ajut, sa cautam si sa gasim solutii impreuna.” a declarat Antonio Dumitru, Director Regional de Dezvoltare Muntenia.

„Ne bucuram intotdeauna sa gasim in autoritatile locale parteneri cu viziune, care sa sprijine eforturile cluburilor din zona lor. In cazul nostru, toata recunostinta merge catre primarul orasului Bragadiru, domnul Vasile Cimpoeru, datorita caruia copiii iubitori de rugby vor beneficia de un teren omologat si de toate conditiile pentru a se pregati la cel mai inalt nivel. Speram ca acesta sa fie un gest de apropiere a comunitatii de sport, astfel incat clubul nostru sa devina un reper civic, dar si de bune practici, care demonstreaza ca doar impreuna putem schimba ceva.” a declarat Laurentiu Paxaman, director tehnic RC Flamingo.

Masuratorile finale au fost facute

RC Flamingo are in acest moment 40 de sportivi legitimati, la doua categorii de varsta, U14 si U15, acestia participand la Campionatul AMRB si Divizia Nationala de Juniori U15. Staff-ul tehnic este format din Ionita Costin – manager, Laurentiu Paxaman – director tehnic, Raul Paxaman si Mihai Patrascan – antrenori.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile