Reactii dupa meciul cu Rusia: „Este o victorie importanta care ne mentine in cursa pentru Japonia”, spune Marius Antonescu

Nationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, Stejarii invingand sambata, 3 martie 2018, Rusia cu 25-15 (10-8). Meciul disputat la Cluj a contat si pentru etapa a treia a Rugby Europe Championship. Stejarii au punctat printr-un eseu de penalizare si incercarile lui Stephen Shennan, Paula Kinikinilau si Eugen Capatana si o penalitate transformata de Valetin Calafeteanu.

In celelalte doua partide din competitie, Georgia a invins Spania cu 23-10, in timp ce Belgia a trecut de Germania cu 69-15.

In urmatoarea etapa a Rugby Europe Championship, Romania va intalni pe 10 martie, ora 13:00, la Buzau, Belgia.

Reactiile dupa meciul cu Rusia:

Lynn Howells, antrenor Romania: „Este o victorie importanta, inca un pas facut in calificarea spre Cupa Mondiala din Japonia. Sunt nemultumit pentru ca am avut multe optiuni de joc si puteam sa jucam mult mai bine. Este inacceptabil sa stai atat de mult in terenul de 22, sa controlezi jocul si sa nu marchezi, sa nu pui puncte pe tabela. Cel mai important lucru pana la urma in rugby este sa castigi si cred ca noi am castigat convigator, m-am uitat la statistici si am avut posesia probabil cu 50% mai mult decat adversarii nostri. Este o victorie importanta care vine dupa esecul cu Spania, moralul echipei fiind inca afectat. Mai sunt meciuri de jucat in competitie, Spania trebuie sa castige ambele partide pe care le are de disputat pentru a se califica direct, insa sportul este destul de ciudat, totul este posibil, se pot intampla multe. Indiferent de rezultatele acestei competitii, noi suntem pregatiti pentru calea mai lunga de calificare, de acel baraj cu Portugalia in aprilie si dubla mansa cu Samoa in iunie. Important este ca incet, incet jucatorii sa isi recapete increderea in ei sis a fim concentarti pe fiecare pas pe care il avem de parcurs”.

Marius Antonescu, jucator Romania: „Ne asteptam sa fie un meci greu, din pacate nu ne-am atins obiectivul, acela de a lua punctul bonus ofensiv, dar trebuie sa ramanem cu partea pozitiva, ca am obtinut victoria si suntem in continuare in cursa pentru Cupa Mondiala din Japonia. Trecem printr-o perioada destul de proasta si cum se vede, nu ne regasim, nu reusim sa ne facem jocul nostru, sper cu timpul sa trecem peste aceste momente mai grele si sa jucam acel rugby frumos cum am facut anul trecut. Urmeaza meciul cu Belgia, trebuie sa ne gandim numai la victorie si sa abordam cu seriozitate, concentrati aceasta partida, la fel de importanta pentru calificarea la competitia din Japonia. E un pas pozitiv victoria de astazi pentru moralul nostru, se pare ca esecul din Spania ne-a facut mult mai rau decat credeam noi.”

Stephen Shennan, jucator Romania: „A fost un meci greu, Rusia este o echipa fizica, meciurile cu ei sunt intotdeauna foarte fizice. Au venit hotarati sa castige pentru ca nu aveau nimic de pierdut, toata presiunea era pe noi. Ma bucur ca am castigat, imi pare rau insa ca nu am reusit sa obtinem bonusul. Baietii au dat totul pe teren, insa cred ca pana la urma am platit tribut inceputul mai slab de meci pe care l-am avut. Deja trebuie sa ne gandim la meciul cu Belgia, meci pe care trebuie sa il pregatim foarte bine si sa avem in minte victori cu bonusul ofensiv.”

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2017/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship, 2017/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune intr-un meci cu Portugalia, castigatoarea Rugby Europe Trophy si apoi in barajul tur-retur cu Samoa
– daca se impune in turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud si o echipa de Africa.

Foto: Cluj-Napoca European City of Sport 2018 Facebook

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile