Robert Diaconescu, arbitru in Federale 1

Robert Diaconescu a oficiat partida din Federale 1.
Robert Diaconescu a oficiat partida din Federale 1.

In cadrul unui schimb de experienta intre Comisia Centrala de Arbitri din Romania si cea din Franta, arbitrul roman Robert Diaconescu a oficiat in acest week-end intalnirea dintre  Saint-Jean d’Angély si Sporting Nazairien Rugby, in Federale 1.

Pe terenul francez s-a vorbit romaneste, in conditiile in care Mihai Macovei a evoluat la echipa oaspete, fiind titular, iar gazdele au trei romani in lot, pe fratii Mitu. Dintre acestia, Petre a jucat pe finalul intalnirii, pe postul de mijlocas la gramada, in timp ce Marin si Eremia nu au fost utilizati.

„A fost un joc extraordinar. Nu as refuza sa arbitrez in fiecare saptamana un astfel de meci. Cu asa jocuri, un arbitru nu are cum sa nu progreseze”, ni s-a destainuit Robert Diaconescu.

Cavalerul fluierului a inceput pregatirea pentru aceasta partida inca din 3 ianuarie, dorind sa se prezinte la parametri fizici de performanta. El nu mai arbitrase de aproape doua luni, motiv pentru care a acordat partidei din Federale 1 o atentie speciala.

„Am avut un observator cu care am discutat foarte mult dupa joc. M-a notat intre 7 si 8, ceea ce in scala franceza inseamna foarte bine. 9 corespunde lui excelent, iar 10 nu se acorda”, a mai spus Robert Diaconescu.

Arbitrul constantean se va intoarce in Hexagon in luna martie, el fiind convocat pentru Campionatul European sub 18 ani, de la Grenoble. Pana atunci insa, el va intensifica pregatirile, asteptand orice joc amical pentru a putea practica arbitrajul.

In plus, Robert Diaconescu este seful Scolii de Arbitri din Constanta, avand un motiv suplimentar ca din punct de vedere teoretic sa fie foarte bine pregatit.

Pe 27 ianuarie, alt arbitru roman, Ionut Bodea, va oficia in Federale 1 partida dintre Vienne si Strasbourg.

Foto: www.snrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile