Romania – Tunisia: 56-13

Stelian Burcea (la balon) si Cezar Popescu strapung apararea tunisiana

Echipa nationala de rugby a castigat sambata seara meciul contra selectionatei Tunisiei si s-a calificat in ultima faza a Play-Off-ului pentru Cupa Mondiala.
Stejarii vor sustine meciurile decisive contra Uruguay-ului care a trecut sambata de Kazakhstan cu scorul de 44 la 7.

Tunisienii au presat din primul minut si au obtinut o lovitura de pedeapsa chiar in minutul trei, transformata in puncte de Khalifa Chemseddine. Dumbrava a egalat prin acelasi procedeu doua minute mai tarziu. Acelasi Dumbrava a marcat in minutele 9 si 15 prin acelasi procedeu, lovitura de pedeapsa.
Chemseddine a redus din diferenta pentru Tunisia tot printr-o lovitura de pedeapsa.

In minutul 21 a venit si primul eseu al partidei, marcat de Ionut Dimofte si transformat de Dumbrava. Sase minute mai tarziu, aripa Catalin Fercu a inscris si el o incercare. Dumbrava nu a ratat nici de aceasta data transformarea.
Minutul 28 a adus si prima schimbare pentru Romania, Calafeteanu a reintrat in teren pentru Romania dupa o pauza de aproape cinci luni in locul lui Ivan.
Cu sase minute inainte de pauza, fundasul Florin Vlaicu a reusit un eseu, transformat de uvertura Dan Dumbrava.
Scor la pauza, Romania 30, Tunisia 6.

Stafful nostru a mai facut o schimbare si la pauza a intrat pe teren Andrei Radoi in locul lui Mihaita Lazar. La cinci minute dupa debutul partii secunde Cristian Petre l-a inlocuit pe Marius Sirbe.

In minutul 50, Romania a beneficiat de un eseu de penalizare datorita unor greseli repetate ale tunisienilor. Dumbrava a transformat fara probleme din pozitie centrala. Daniel Carpo a intrat si el pe teren in locul lui Ursache.

La jumatatea reprizei secunde Daniel Ianus a marcat si el o incercare pentru Romania. Vlaicu a transformat incercarea.

Revenirea la nationala a fost de bun augur pentru Valentin Calafeteanu care a culcat balonul in terenul de tinta in minutul 64. Vlaicu a ratat transformarea.

Basalau, Cazan si Nicolae i-au inlocuit pe Maris, Dimofte si Vlaicu,

Tunisia a reusite eseul de onoare in ultimele minute ale partidei prin flankerul Yosri Souguir. Chemseddine a transformat incercarea.

In ultimul minut al partidei Petre Cristian a reusit ultima incercare a Romaniei. Dumbrava a transformat din nou si a stabilit scorul final. Romania 56, Tunisia 13.

“Un meci destul de dificil. Au fost momente in care tunisienii ne-au pus probleme. Am intrat foarte greu in meci. Cu Uruguay vor fi doua meciuri de foc dar sper ca vom castiga pentru ca ne dorim foarte mult sa ne calificam la Cupa Mondiala. Nu ne-am gandit la meciul cu Uruguay pana acum, am luat totul pas cu pas”, a declarat capitanul Stelian Burcea.

Antrenorul Romeo Gontineac spune ca “meciul a fost multumitor pentru ca am castigat si scorul chiar putea lua proportii. Am avut momente bune dar si momente mai putin bune. Vom face o analiza pentru a elimina pe viitor momentele mai putin bune. Jucatorii noi s-au integrat bine. Este bine pentru ca se creeaza concurenta. Grupul jucatorilor care vin la echipa nationala a crescut, lucru care nu poate fi decat benefic. Am inceput sa ii studiem pe cei din Uruguay. Pana la ora meciului vom gasi cea mai buna tactica. Toti baietii sunt motivati si isi doresc mult sa ajunga acolo unde ne este locul – la Cupa Mondiala”.

“Este important ca am castigat. E un pas inainte spre mica finala pe care o avem cu Uruguay. Este bine ca am inceput din nou sa avem concurenta pe posturi la echipa nationala. In seara asta ne bucuram de victorie dar de maine ne apucam sa pregatim meciul cu Uruguay. Suntem o echipa cu traditie si trebuie sa ne respectam blazonul si trebuie sa mergem la Cupa Mondiala”, a precizat presedintele FRR, Alin Petrache.

“Poate nu a fost cea mai buna prestatie a noastra in aceasta seara. Am avut o pauza de trei saptamani si trebuie avut in vedere ca este o perioada de vacanta pentru jucatori. Pregatim meciurile cu Uruguay. Pana atunci toate campionatele in care evolueaza jucatori romani vor incepe si va fi mult mai bine pentru Romania, pentru ca nivelul de pregatire al jucatorilor va fi mult mai ridicat”, este de parere Steve McDowall.

Romania – Tunisia: 56-13
Stadion: Gloria Buzau
Spectatori: 3.200
Arbitrii: Mathieu Raynal , Pascal Gauzere, David Rosich (Franta)

Marcatori
Romania*: Catalin Fercu – eseu; Ionut Dimofte – eseu; Daniel Ianus – eseu; Valentin Calafeteanu – eseu; Cristian Petre – eseu; Florin Vlaicu – eseu, transfomare; Dan Dumbrava – lovitura de pedeapsa (3), transformare (5)
Tunisia: Yosri Souguir – eseu; Khalifa Chemseddine – lovitura de pedeapsa (2), transformare;
*Echipa noastra a beneficiat si de un eseu de penalizare.

Romania: 15. Florin Vlaicu, 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Ionut Dimofte, 11. Catalin Fercu, 10. Dan Dumbrava, 9. Valentin Ivan, 24. Alexandru Manta, 7. Daniel Ianus, 6. Stelian Burcea (C), 5, Valentin Ursache, 4. Marius Sirbe, 3. Samuel Maris 2. Cezar Popescu, 1. Mihai Lazar
Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Radu Basalau, 18. Cristian Petre, 19. Daniel Carpo, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Ionel Cazan, 22. Catalin Nicolae
Staff: Pompilie Bors-Manager Administrativ, Robert Antonin-Manager General, Romeo Gontineac-Antrenor, Steve McDowall-Antrenor, Emil Cotenescu-Doctor, Sergiu Chicos-Kineto, Petrica Tivga-Kineto, Horatiu Baraunas-Video analist, Daniel Mitrea-Antrenor Federal

Tunisia: 15. Kherfani Abbes (C), 14. Chelly Haithem, 13. Hamdi Amor, 12. Amor Mezgar, 11. Jabri Chadi, 10. Khalifa Chemseddine, 9. Khalfi Hossem, 8. Zegden Khaled, 7. Charni Ahmed, 6. Yosri Souguir, 5. Ben Abderrahmen Nizar, 4. Guetari Moktar, 3. Akram Aouamri, 2. Chahir Aouadi, 1. Ben Nhila Mohamed Anoir
Rezerve: 16. Kassar Mohamed El Aziz, 17. Ben Amor Abid, 18. Aymen Shili, 19. Kammoun Maher, 20. Mbarki Hamza, 21. Hamdi Jihed, 22. Marwan Ben Yahya
Antrenor: Claude Saurel

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile