Romania 7’s feminin a câștigat Friendship 7 Cup de la Chișinău, băieții au ocupat locul 3

Echipele naționale de rugby 7, feminin și masculin, au participat la turneul amical Rugby 7 Friendship Cup, care a avut loc la Chișinău, în Republica Moldova. Ghindele au câștigat ediția inaugurală a competiției, în timp ce băieții au ocupat locul 3.

La feminin, alături de România au participat Selecționatele Odesa și Kiev.
Rezultate:
România – Selecționata Odessa 19-14
România – Aviator Kiev 27-19
România – Selecționata Kiev 14-14
România – Aviator Kiev 33-7
România – Selecționata Odessa 10-35
România – Barbarians Ucraina 12-5

Echipa României, feminin: Bianca Preda, Ioana Ghebu, Carmen Cirgea, Claudia Milicu, Emilia Vizitiu, Georgiana Vizitiu, Andreea Atomi, Elena Juncanariu, Georgiana Gabor, Ana-Maria Sandu, Simona Roșca, Ana – Maria Călin, Paula Ursache, Ana Maria Bocan
Antrenor: Neculai Tarcan
Antrenor: Marin Alexandru senior

„A fost un turneu bine venit, foarte bun pentru noi. Obiectivul nostru a fost de a da minute de joc tuturor fetelor având în vedere că la sfârșitul acestei săptămâni vom avea prima etapă a Campionatului European, Championship Series, la Lisabona și aveam nevoie de aceste meciuri. Sunt mulțumit de felul în care au jucat, de ceea ce au arătat pe teren, mai ales că am avut și jucătoare tinere, de la CNOPT, în plus, până acum am avut o singură etapă de campionat național și abia astăzi intrăm într-un stagiu comun de pregătire, la Snagov, pentru etapa din Portugalia. Suntem conștienți că nu va fi ușoară participarea în divizia de elită a 7’s european însă suntem încrezători și ne dorim să ne menținem în această categorie valorică. Știm ce valoare au adversarele noastre, le-am întâlnit deja în turneul de la Kazan, turneu de calificare la Jocurile Olimpice, știm la ce să ne așteptăm. Așa cum spus, scopul nostru este să rămânem în elită și fetele acestea mici, care au făcut acum pasul la echipa națională, să crească alături de jucătoarele cu experiență, să putem avea o echipă cât mai competitivă pentru Campionatul European”, a declarat Neculai  Tarcan, antrenorul României 7’s.

 

 

La masculin, România a terminat pe locul 3, la competiție participând Moldova, Ucraina și Rusia A.
Rezultate:
România – Ucraina 5-28
România – Moldova 26-19
România – Rusia 0-31
România – Moldova 28-14
România – Rusia 7 – 24
Romania – Ucraina 5-26

Echipa României, masculin: Marius Chiriac, Constantin Ivanciu, Vlad Bălan, Cristian Curta, Cristian Zamfir, Alexandru Mircea, Silviu Mircea, Alexandre Crețu, Ionuț Roman, Sorin Pândichi, Alexandru Tudose
Antrenor: Marin Alexandru jr.
Kineto: Marius Todosi

Competiția a fost o repetiție bună pentru primele etape ale Campionatului European de Rugby 7 feminin și masculin, la feminin România evoluând în divizia de elită, Championship Series, prima etapă urmând să aibă loc la Lisabona, între 5-6 iunie. La masculin, România 7’s va evolua în divizia a doua, Trophy Series, prima rundă fiind la Zagreb, între 19-20 iunie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile