Romania 7’s feminin debutează la Lisabona, în elita rugby 7’s european

Naționala de rugby 7 feminin a României debutează în acest weekend în Rugby Sevens Championship, divizia de elită a rugby 7’s european. Ghindele revin după doi ani la Lisabona, unde reușeau în 2019 cea mai bună performanță a rugbyului feminin românesc, câștigarea etapei de Rugby Europe Trophy, succes, care, coroborat cu locul secund obținut la etapa anterioară de la Budapesta, propulsau echipa, în premieră, în divizia de elită a 7’s.

După ce anul trecut competițiile de rugby 7 au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID 19, Rugby Europe a decis în acest an reluarea lor. Astfel, sub o nouă denumire, Rugby Sevens Champinship, competiția care reunește cele mai bune nouă echipe din rugby-ul 7 continental, va debuta sâmbătă 5 iunie, la Lisabona, cu faza grupelor. A doua etapă a competiției are loc pe 25-26 iunie la Moscova.

Căpitanul Ghindelor este Emilia Vizitiu.

Rugby Europe Sevens Championship Series
Lisabona, Complexul Jamor Sports
Grupa A: Rusia, Germania, România
Grupa B: Polonia, Belgia, Țara Galilor
Grupa C: Scoția, Spania, Portugalia

Echipa României:
Loredana Juncanariu (CS Politehnica Iasi), Georgiana Gabor (CS Politehnica Iasi), Ana -Maria Călin (CS Politehnica Iasi), Georgiana Vizitiu (CS Agronomia), Emilia Vizitiu  (CS Agronomia), Ana – Maria Sandu (CS Politehnica Iasi),  Maria Atomi (CS Politehnica Iasi), Paula Irina Ursache (CS Politehnica Iasi), Simona Roșca (CS Politehnica Iasi), Bianca Alexandra Preda (CS Agronomia), Andreea Petru (CR Les Abelles), Carmen Ioana Cîrgea (Universitatea Cluj)
Antrenori: Neculai Tarcan si Alexandru Marin, Medic: Ilie Vlad și Adina Dreve.

„Revenirea in staff-ul 7’s fete o fac cu mare plăcere și mă simt onorat. Situația pandemică ne-a împiedicat să avem câteva etape de Campionat Național înaintea participării la Campionatul European, dar am compensat cu un mini stagiu și un turneu la Chișinău, cu 6 jocuri în două zile, reușind să cristalizăm lotul pentru această primă etapă, de la Lisabona. Pe lângă jucătoare cu experiență, cum este căpitanul Emilia Vizitiu,  Sandu, Gabor, Juncanariu, Atomi, o avem și pe Petru, care evoluează la un club din Spania. Restul fetelor sunt foarte tinere și sperăm să poată face față unei competiții de nivel înalt. Suntem optimiști și considerăm ca intregarea lor va fi benefică pentru a asigura schimbul de generații.”, a declarat Alexandru Marin, cel care alături de Neculai Tarcan, este antrenorul României 7’s feminin.

La Lisabona, România va debuta sâmbătă, 5 iunie, cu Rusia, campioana en-titre, de la ora 12:00, iar de la ora 14:00, va întâlni Germania. Toate meciurile sunt în direct pe Rugby Europe Tv.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile