România 7s feminin și masculin participă în acest weekend la etapa a doua a Campionatului European de Rugby Beach. Vezi componența celor două loturi!

Campionatul European de Rugby pe plajă programează în weekendul 11-12 septembrie a doua etapă, ultima, a competiției. Aceasta va avea loc la Moscova și se va desfășura atât la masculin, cât și la feminin.

În prima etapă, desfășurată în luna iulie la Chișinău, România a ocupat locul secund la feminin, după o finală pierdută în fața Rusiei, 3-1 și locul 4 la masculin, după ce au pierdut finala mică tot cu Rusia, 7-5.

La feminin, echipa, creată pe structura naționalei de rugby 7s, este formată din Andreea Brânză (CS Agronomia), Carmen Ioana Cîrgea (Universitatea Cluj/ CNOPT ), Ioana Ștefania Ghebu (Universitatea Cluj/CNOPT ), Marilena Ana Leca (CS Agronomia / CNOPT), Daniela Milicu (Universitatea Cluj/ CNOPT), Ana Maria Nanu (CS Agronomia/ CNOPT), Bianca Preda (CS Agronomia/ CNOPT), Simona Roșca (Politehnica Iași), Ana Maria Sandu (Politehnica Iași), Iuliana Sava (CS Agronomia) și Emilia Vizitiu (CS Agronomia).

„Avem o echipă cu multe jucătoare tinere, de la CNOPT, sunt jucătoare de perspectivă care doresc să se afirme și care vor evolua alături de câteva dintre fetele cu experiență de la România 7s. În etapa de la Chișinău s-au descurcat foarte bine, au arătat multă determinare și dorință de victorie. Rezultatele ne interesează mai puțin, deși știm că sunt foarte importante, însă ce ne dorim este să le creăm un cadru bun, să formăm o echipă sudată cu care să mergem mai departe, să aibă meciuri pentru a căpăta încredere în ele și pentru a se omogeniza mai bine. Ne vom baza pe ele pentru competițiile de la anul pentru că am rămas tot în elita 7s și avem nevoie de acest suflu tânăr, cu atât mai mult cu cât sunt jucătoare cu mare potențial. „, a declarat Alexandru Marin, antrenorul României 7s feminin.

La feminin, România face parte din grupa B, alături de Bulgaria, Moldova și Turcia.

Meciurile din grupă:
România – Turcia, ora 11:00 (ora României)
România – Bulgaria, ora 13:40
România – Moldova, ora 17:20

 

La masculin, echipa este formată din Vlad Balan (Știința Petroșani), Codrin Bercu (RC Năvodari), Marius Chiriac (CS Dinamo), Traian Nițu (CS Dinamo), Rafael Florea Jilăveanu (CS Dinamo), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), Constantin Ivanciu (Știința Petroșani), Alexandru Tudose (CS Dinamo), Silviu Mircea (RC Grivița), Ionuț Tudor (Știința Petroșani), Cristian Curta (Știința Petroșani), Cristian Zamfir (Știința Petroșani).

„Este important că majoritatea băieților în ultimele două săptămâni au avut meciuri în Campionatul Național de Rugby 7. Am jucat finala mică a competiției la etapa trecută și sperăm să facem un rezultat bun și în acest weekend. Luăm meci cu meci, băieții vor da totul pe teren, așa cum fac de obicei. Avem o echipă tânără, dorim să construim pe structura acesteia viitoarele participări ale României 7s la competițiile viitoare”, a declarat Daniel Carpo, antrenorul României 7s masculin.

La masculin, România face parte din Grupa A, alături de Rusia, Turcia și Georgia.

Meciurile grupelor:
România – Turcia, ora 13:00 (ora României)
România – Georgia, ora 16:20
România – Rusia, ora 19:20

Delegația României va pleca la Moscova joi, 9 septembrie, din aceasta făcând parte și Dan Wanya Crângu, doctor și Constantin Sandu, kinetoterapeut.

Partidele pot fi urmărite Live pe Rugby Europe TV.

FOTO: Rugby Europe

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile