Romania a fost invinsa de Edinburgh

Stejarii au disputat pe The Greenyards Melrose al doilea joc de verificare, inaintea partidei test cu Tonga, impotriva francizei scotiene Edinburgh, in fata careia au cedat cu rezultatul de 31-16.

Finalista editiei trecute a Challenge Cup, Edinburgh a inceput in forta si inca din minutul doi Fowles a ratat posibilititatea deschiderii scorului, dupa care echipa noastra nationala a preluat controlul si a mutat jocul in 22-ul scotienilor, presiunea concretizandu-se intr-o penalitate din care Vlaicu a marcat primele puncte.

Avantajul Stejarilor a fost insa de scurta durata, pentru ca o lovitura de pedeapsa jucata in margine de Burleigh i-a apropiat pe cei de la Edinburgh la 5 metri de terenul nostru de tinta si Grant a finalizat cu eseu. Reusita a fost urmata de o alta la nici doua minute distanta, un contra-atac purtat pe treisferturi avandu-l ca autor pe Du Preez, transformarea lui Fowles ducand scorul la 12-3.

Au urmat minute in care jocul baietilor nostri s-a legat mai bine si Vlaicu a avut doua tentative de tinta din care a concretizat una. Rezultatul pauzei a fost de 17-6, chiar inainte de intrarea la cabine scotienii mai reusind un eseu prin capitanul lor Grant, dupa o gramada ordonata in apropierea terenului nostru de tinta.

La zece minute dupa reluare Edinburgh a ramas in 14 jucatori, Bresler fiind jucatorul trimis pe banca pedepselor si presiunea Stejarilor a dus la marcarea unui eseu prin Apostol, reusita transformata de Dumbrava. Acelasi Dumbrava a marcat si din lovitura de pedeapsa cateva minute mai tarziu, astfel ca la jumatatea partii secunde rezultatul a fost de 17-16.

Desi se parea ca vom reveni, finalul a apartinut gazdelor, care au marcat alte doua eseuri prin Te Rure si Grant. Capitanul Grant a realizat astfel hat-trickul, iar Te Rure s-a remarcat si din fata butului cu doua transformari.

Edinburgh s-a impus cu rezultatul de 31-16, urmatoarea partida a Stejarilor fiind programata pe 5 septembrie, cand pe Stadionul National Arcul de Triumf vom intalni Tonga.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile