Romania a pierdut la Lisabona in primul meci din CEN

Cazan a reusit primul eseu al Romaniei

Romania incepe neatent meciul din Portugalia si, in primul minut, dupa o greseala in aparare, Pedro Silva marcheaza un eseu. Gardener transforma si scorul devine 7 la 0 pentru lusitani. Ai nostri incearca sa intre in joc si in minutul cinci beneficiem de o lovitura de pedeapsa, ratata insa de catre Dumbrava.

Romanii insista si avanseaza catre terenul de tinta advers. Dumbrava transforma dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 13, gandindu-se parca la cele 12 puncte care il despart de doborarea recodului de 300 pentru nationala. Totusi, portughezii nu ne permit revenirea si au doua lovituri de pedeapsa in minutul 15 si 19, din care doar una este transformata de Gardener. Scorul este in minutul 19, 10 la 3 pentru oaspeti.

Ai nostri continua sa faca greseli si, doua minute mai tarziu, Antonio Aguilar profita de o eroare a defensivei marcand inca un eseu, transformat de acelasi Gardener. Scenariul se repeta in minutul 26, cand Frederico Olivieira marcheaza al treilea eseu si Gardener transforma pentru 24 la 3.
Cu cateva minute inainte de finalul primei reprize, ramanem fara Tonita, care primeste cartonas galben si este eliminat pentru 10 minute.

A doua repriza a fost una in care cele doua echipe si-au cedat, pe rand, teren si in care au inceput si portughezii sa comita greseli.
Prima faza notabila s-a scurs in minutul 46, cand, dupa o alta greseala nepermisa facuta de romani, Goncalo Uva este oprit la cativa metri de terenul de tinta de catre Botezatu si fortat sa comita inainte.
Dupa repetate atacuri de o parte si de alta, Ionel Cazan finalizeaza un atac prelungit al echipei noastre si inscrie primul eseu (65’), transformat apoi de Dumbrava. Scorul este de 24 la 10.

Reusim sa marcam eseul doi in primul minut de prelungiri, cand Catalin Nicolae inscrie si Vlaicu transforma. Portugalia-Romania, scor final 24 la 17 si ai nostri reusesc doar castigarea unui punct defensiv.

PORTUGALIA-ROMANIA: 24-17
Estadio Universitario, Lisabona
Specatatori: 1.400
Arbitru: David Jones (Tara Galilor) – Tim Hayes, Wayne Davies
Marcatori
Portugalia: Silva – eseu; Aguilar – eseu; Olivieira – eseu; Gardener – lovitura de pedeapsa, transformare (3);
Romania: Cazan – eseu; Nicolae – eseu; Dumbrava – lovitura de pedeapsa, transformare; Vlaicu – transformare;

PORTUGALIA: 15. Pedro Leal, 14. Goncalo Foro, 13. Frederico Oliveira, 12. Pedro Silva, 11. Antonio Aguillar, 10. Joseph Gardener, 9. Jose Pinto, 8. Juan Severino, 7. Julian Bardy, 6. Vasco Uva, 5. Goncalo Uva, 4. Eduardo Acosta, 3. Anthony Alves, 2. Joao Correia (C), 1. Juan Murre
Rezerve: 16. Lionel Campergne, 17. Joao Junior, 18. Tiago Girao, 19. Laurent Balague, 20. Pedro Cabral, 21. Fracisco Mira, 22. Jose Lima
Antrenori: Errol Brain, Frederico de Sousa, Alexandre Lima

ROMANIA: 15. Iulian Dumitras, 14. Catalin Nicolae, 13. Csaba Gal , 12. Catalin Dascalu, 11. Ionut Botezatu, 10. Danut Dumbrava, 9. Valentin Calafeteanu, 8. Daniel Carpo, 7. Viorel Lucaci, 6. Ovidiu Tonita (C), 5. Cristian Petre, 4. Marius Sirbe, 3. Nicolae Nere, 2. Catalin Beca, 1. Bogdan Balan
Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Cezar Popescu, 18. Mihai Macovei, 19. Valentin Popirlan, 20. Florin Surugiu, 21. Ionel Cazan, 22. Florin Vlaicu
Antrenori: Romeo Gontineac, Steve McDowall

Spania 24 – 28 Rusia

Prima repriza a fost dominata de rusi, acestia impunandu-se cu 15-3 pana la pauza prin doua eseuri, dintre care unul transformat si o lovitura de penalizare. In cea de-a doua repriza spaniolii au reusit sa marcheze trei eseuri, toate transformate, insa rusii si-au mentinut avanatajul printr-un eseu si doua lovituri de penalizare. Scor final Spania 24- 28 Rusia. Niciuna dintre cele doua echipe nu a primit bonusul ofensiv, insa Spania l-a luat pe cel defensiv.

Georgia 62 – 3 Ucraina

Georgia conduce clasamentul CEN 2011 dupa o victorie clara in fata Ucrainei. Acestia s-au impus prin marcarea a zece eseuri, dintre care sase transformate. Scorul la pauza a fost 24-0 pentru Georgia, in timp ce ucrainienii au inscris doar printr-o lovitura de pedeapsa in cea de-a doua repriza.

CLASAMENT

1. Georgia 5p

2.Portugalia 4p

3. Rusia 4p

4. Spania 1p

5. Romania 1p

6. Ucraina 0p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile