România A se reunește pentru partida cu Italia A

Rugby Romania.

Echipa națională de rugby a României s-a reunit în primul stagiu de pregătire din 2023. Staff-ul tehnic condus de Eugen Apjok a selecționat pentru acest cantonament 35 de jucători, toți evoluând în campionatul intern. Singurul jucător din afara României este Robert Irimescu, care evoluează în SUA, la Rugby United New York, aceasta fiind prima lui convocare.

Stagiul debutează astăzi, 9 ianuarie, la București și se va încheia cu un meci de pregătire, care va avea loc pe 21 ianuarie, la Viadana (Italia), România A urmând să întâlnească Italia A.

”Este practic o reacomodare la efort pentru jucătorii din țară pentru că în această primă parte a pregătirii accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern pentru că cei din Franța deja se află în competiție, la cluburile lor. Este foarte important să reușim să îi menținem pe jucători într-o formă cât mai bună  în această perioadă fără meciuri pentru a putea să abordăm cât mai bine competiția europeană care începe în februarie”, a declarat Eugen Apjok.

Acest cantonament reprezintă practic debutul pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiție care va avea un nou format din acest sezon, Stejarii urmând să debuteze pe 4 februarie, la București, în compania Poloniei.

Lotul României A:
Linia 1: Dorin Tică, Alex Savin, Ciprian Chiriac, Tudor Butnariu, Eugen Căpățână, Florin Bărdașu, Vasile Balan, Rareș Straja, Laurențiu Nica
Linia a doua: Florian Roșu, Lucian Mureșan, Ștefan Iancu, Johan Van Heerden,
Linia a treia: Vlad Neculau, Dragoș Ser, Damian Strătilă, Kamil Sobota, Alexandru Alexe, Kemal Altinok, Robert Irimescu
Mijlocaș la grămadă: Gabriel Rupanu, Alexandru Țiglă, Alin Conache
Mijlocaș la deschidere: Gabriel Pop, Tudor Boldor, Mihai Mureșan
Aripi: Marius Simionescu, Stephen Shennan, Mihai Lămboiu, Romeo – Corrado Ștețco
Centri: Tangimana Fonovai, Vlăduț Popa, Cosmin Iliuță
Fundaș: Paul Popoaia, Robert Neagu

Staff tehnic: Eugen Apjok – Antrenor principal, Anthony Bennett – Antrenor principal cu pregătirea fizică, Ellis David – Antrenor jocul în apărare, Sosene Anesi – Antrenor jocul în atac, Viorel Lucaci – Antrenor jocul în margine, Mihaiță Lazăr – Antrenor jocul la grămadă ordonată, Ursache Valentin – Antrenor jocul la sol, Hogben James – Antrenor secund cu pregătirea fizică, Carpo Daniel – Antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS), Paul Larter – Video-analist principal, Popa David – Video-analist secund, Wanya Dan – Medic, Brett Davison – Consultat WR – Departamentul Medical, Sandu Constantin – Kinetoterapeut, Todosi Marius – Kinetoterapeut, Dave Hadfield – Psiholog, Ilioiu Iustin – Manager

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile