Romania A a invins XV-le Presedintelui in trialul organizat la Barlad, cu 19-17

Romania A a invins XV-le Presedintelui in trialul organizat la Barlad, cu 19-17.

La Barlad pe stadionul Rulmentul, s-a disputat partida dintre Romania A si XV-le Presedintelui, care a revenit Romaniei A cu rezultatul de 19-17, dupa acest trial staff-ul tehnic al echipei nationale secunde urmand sa alcatuiasca lotul de jucatori pentru confruntarile cu galezii de la Crawshays Welsh RFC.

A fost o partida frumoasa si interesanta, miza fiind una extrem de importanta pentru majoritatea jucatorilor prezenti pe teren si anume aceea de a demonstra ca pot face pasul catre echipa nationala. Unii dintre ei au avut evolutii apreciate in competitiile interne , altii se aflau deja in vizorul lui Lynn Howells, iar o alta parte, in premiera la o asemenea provocare.

Eugen Apjok si Bogdan Muntean, care formeaza banca tehnica a Romaniei A, au putut urmari la lucru 47 de jucatori. Romania A a avut in componenta jucatori experimentati precum Tudorel Bratu sau Sabin Statila, in replica XV-le Presedintelui , o echipa formata din tineri remarcati in echipa nationala de juniori la diferite categorii de varsta.

Primii au marcat cei din echipa XV-le Presedintelui, dupa o actiune frumoasa initiata de Alexandru Palii care a continuat cu patrunderea lui Ionut Muresan prin bresa defensivei Romaniei A. Venit in suport Ionut Balaban a finalizat, eseul fiind trasformat de Alexandru Bucur. Egalitatea s-a restabilit dupa un mol de margine, balonul fiind recuperat de Andrei Toader, iar efortul colectiv concretizat de Florin Bardasu, cele doua puncte suplimentare avadu-l ca autor pe Daniel Plai.

Tot cei din selectionata XV-le Presedintelui au trecut in avantaj, Tudor Butnariu a lansat perfect din margine pentru Cristian Chirica care a patruns nestingherit in terenul de tinta, Alexandru Bucur insa din pozitie dificila nu a resuit transformarea. Replica Romaniei A a venit dupa o interceptie a lui Nicolas Onutu care i-a pasat lui Daniel Plai, uvertura de la Politehnica Iasi izbutind eseul, nu si transformarea reusitei.

Romania A a trecut pentru prima data in avantaj in urma unei actiuni rapide purtate pe treisferturi cu balonul ajuns in posesia lui Stefan Cucos care a finalizat la colt. In ciuda pozitiei dificile, Tudorel Bratu a transformat, avantajul mentinandu-se pana la final pentru ca actiunea lui Ionut Muresan incheiata cu incercarea lui Razvan Ailenei nu a fost transformata .

Dupa acest trial de la Barlad, Romania A va disputa doua partide cu echipa galeza Crawshays Welsh RFC, pe 1 respectiv 4 iunie, scopul fiind de a gasi solutii viabile in viitor pentru schimbul de generatii in lotul Stejarilor.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

RugbyTV

Nu a fost furnizat un URL valid.

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile