România joacă cu Argentina la București, într-un meci test World Rugby

Naționala de rugby a României și-a aflat o nouă adversară pentru meciurile test World Rugby pe care le va disputa în luna iulie, la București. World Rugby a confirmat că Stejarii vor întâlni pe 3 iulie, echipa Argentinei. Pumele revin în România după 29 de ani, ultimul meci  disputat aici fiind în 1992,  la București, când s-au impus cu 21-18.

„Naționala de rugby a României merită aceste meciuri puternice cu Argentina și cu Scoția, cu atât mai mult cu cât sunt meciuri pe care le așteptăm de foarte multă vreme. Mă bucur că putem să aducem aici pentru tânăra noastră echipă națională, pentru iubitorii noștri de rugby două echipe din topul mondial și mă bucur că vom avea posibilitatea să jucăm aceste partide cu spectatori. Este un moment important nu doar pentru suporterii de rugby ca să meargă pe stadion să-și încurajeze preferații, ci pentru toți iubitorii sportului pentru că, până la urmă trebuie să privim dincolo de această pandemie și treptat, cu toate măsurile recomandate de autorități, să ne întoarcem la viețile noastre. Viața noastră, viața sportului înseamnă spectatori, înseamnă suporteri în tribună.”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. 

Stadionul pe care se va desfășura această partidă urmează a fi stabilit împreună cu reprezentanții EURO 2020 și cei ai autorităților din România și va fi făcut cunoscut în cel mai scurt timp cu putință.

Argentina este echipa cu cea mai spectaculoasă și mai mare creștere valorică din ultimii 10 ani în rugbyul mondial. Pumele, ocupantele locului 3 la Cupa Mondială din 2007 din Franța, s-au alăturat în 2012 celei mai importante competiții din emisfera sudică, Turneul celor Trei Națiuni, devenit Rugby Championship. Mai mult, în cadrul acestei competiții, anul trecut, Argentina învingea pentru prima dată în istorie, Noua Zeelandă cu 25-15, primul succes din cele 30 de confruntări.

În turneul european din această vară, Argentina va disputa încă două meciuri cu Țara Galilor, pe 10 și 17 iulie.

Pumele se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce Stejarii se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 și 2011.

În cel de-al doilea meci test World Rugby al lunii iulie, România va întâlni Scoția, partida fiind programată pentru 10 iulie, tot la București.  

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile