Romania joaca in noiembrie cu Tonga, Canada si Fiji

Stejarii.
Stejarii.

Romania va juca in noiembrie cu Tonga, Canada si Fiji.

International Rugby Board a anuntat astazi programul meciurilor test din luna noiembrie.

Stejarii vor juca pe Stadionul National Arcul de Triumf pe noua noiembrie (Tonga), 16 noiembrie (Canada) si 23 noiembrie (Fiji).

Pentru a se putea pregati in vederea participarii la Cupa Mondiala din 2015, IRB a confirmat ca in luna noiembrie a acestui an, natiunile din esalonul valoric secund vor disputa in total 22 de partide test.

Samoa, Fiji, Tonga, Rusia, SUA, Canada, Romania, Japonia, Uruguay, Portugalia, Georgia, Chile, Brazilia si Spania vor fi protagonistele acestor partide test, o faza importanta a pregatirii lor pentru Cupa Mondiala din 2015.

In noiembrie vom avea doua premiere si anume partidele Romania-Tonga respectiv Georgia-Samoa, natiuni care se vor infrunta pentru prima data in istorie, dar si o alta confruntare inedita la Sao Paulo intre Brazilia si Portugalia.

Japonia, cea care va organiza Cupa Mondiala din 2019 va primi vizita campioanei mondiale All Blacks, inainte de a porni intr-un turneu European in care va infrunta Scotia, Rusia si Spania.

Presedintele IRB, Bernard Lapasset a declarat in legatura cu aceste partide test ca disputele din toamna anului trecut si cele din luna iunie a acestui an au aratat forta unor natiuni din esalonul valoric secund.

La acest capitol s-a evidentiat in primul rand Samoa care a invins Scotia, Tara Galilor si Italia, Tonga, viitoarea adversara a Stejarilor care s-a impus si ea in fata ciulinilor, respectiv Japonia, niponii invingandu-i in premiera pe galezi.

De asemenea, participarea pentru prima data la IRB Pacific Nations Cup a Statelor Unite si a Canadei, a fost de bun augur, succes avand si Tbilisi Cup, o competitie care a debutat in acest an.

Succesul Cupei Modiale la rugby ca brand permite IRB-ului sa finanteze aceste partide test, dand astfel in lunile iunie si noiembrie posibilitate natiunilor din al doilea esalon valoric sa se intreaca si sa acumuleze experienta.

Asa cum sublinia si Mark Egan, Directorul de Competitii si Performanta din cadrul IRB, partidele test din noiembrie fac parte dintr-un program de dezvoltare venit in ajutorul federatiilor .

In acest sens, IRB investeste anual 10,5 milioane de lire sterline in programe de inalta performanta si competitii dedicate natiunilor din al doilea esalon valoric.

Astfel, IRB va sprijini pe mai departe competitii care au deja traditie cum sunt IRB Pacific Nations Cup, Americas Rugby Championship, IRB Nations Cup dar si recent infiintata IRB Tbilisi Cup.

Programul complet al meciurilor test este:

Meciuri test noiembrie.
Meciuri test noiembrie.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile