România nu va avea reprezentantă în Rugby Europe Super Cup

Țara noastră nu va avea reprezentantă în cea mai nouă competiție intercluburi din Tier 2, organizată de către Rugby Europe.

“Echipele noastre de club nu pot susține financiar participarea la o asemenea competiție, am încercat să participăm cu echipa națională secundă sub denumirea francizei Lupii București, era un proiect pe care îl pregătisem încă de anul trecut, dar, din păcate ne-am lovit de problema lipsei de fonduri. După cum se știe bugetul federației a fost redus de către Ministerul Tineretului și Sportului cu peste 50% față de 2019 și nu am putut beneficia de o garanție financiară care să ne ajute să evoluăm în această competiție, ca atare, din păcate, în acest an nu vom avea posibilitatea de a fi prezenți în Super Cup. Este o mare pierdere pentru că este un proiect extrem de important prin care le puteam oferi meciuri internaționale tinerilor jucători din campionatul intern, meciuri care veneau să crească numărul partidelor pe care aceștia le disputau într-un sezon și mai ales le oferea acea experiență care îi ajuta să crească, să evolueze ca jucători. Să nu uităm că Stejarii de acum au evoluat toți pentru Lupii București, au fost jucători care au crescut în meciuri internaționale disputate cu această franciză. Ne dorim să fim în această nouă competiție, am încercat să găsim resurse private pentru a susține participarea, însă, din păcate, nu au fost suficiente. ”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

 

La ediția inaugurală, care va debuta în weekendul 18-19 septembrie, Rugby Europe Super Cup va reuni opt echipe la start, împărțite în două grupe:

 

Conferința Estică
Georgia – THE BLACK LION
Israel – THE TEL-AVIV HEAT
Rusia – ENISEY-STM
Rusia – LOKOMOTIV PENZA

 

Conferința Vestică
Belgia – THE BRUSSELS DEVILS
Olanda – THE DELTA
Portugalia – THE LUSITANOS
Spania – THE CASTILLA Y LEON IBERIANS

 

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale programate pentru 22 aprilie, finala urmând să aibă loc pe 22 mai.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile