România pentru Portugalia. 6 schimbări în Primul XV față de echipa care a întâlnit Belgia

Naționala de rugby a României întâlnește duminică, 19 februarie, în ultimul meci din Grupa B a Rugby Europe Championship, Portugalia. Partida are loc de la ora 17:00 (ora României) pe Estadio do Restelo și poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe Tv, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma RugbyEurope.eu.

Căpitanul Stejarilor este la fel ca în meciul cu Belgia, Adrian Moțoc. Față de echipa care a învins Belgia săptămâna trecută, sunt 6 modificări în Primul XV, 2 în pachetul de înaintare, cu Cojocaru și Crețu titulari și 4 pe linia de treisferturi, cu Țiglă, Tomane, Simionescu și Onuțu, ultimii doi revenind după accidentările suferite în meciul de debut din Rugby Europe Championship 2023, cu Polonia, de la București.

De remarcat prezența pe bancă a lui Pop și Conache, ambii aflați înaintea celei de-a doua evoluții în tricoul Stejarilor.

 “Se simte presiunea meciului care se apropie pentru că toți știm importanța meciului cu Portugalia, dacă câștigăm jucăm semifinala acasă, dacă pierdem jucăm în deplasare și acest lucru se simte și pe teren. Tratăm acest meci ca o finală, o să fie cel mai dur de până acum. Ne-am acomodat bine aici, ne-am antrenat pe teren de iarbă, ceea ce a fost extraordinar.”,  a declarat Adrian Moțoc, căpitanul României.

„Am venit mai repede cu o săptămână ca să ne adaptăm vremii de aici, terenului și fim cât mai ok pentru meciul de duminică. Toată lumea este conștientă că este partida cea mai dificilă, am avut o săptămâna foarte bună de pregătire, eu sper ca băieții să înțeleagă ce vrem de la acest meci și sperăm să facem o bucurie mare tuturor și să jucăm semifinala acasă”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul României.

Echipa României pentru meciul cu Portugalia:
1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Thomas Crețu (Stade Francais), 4. Adrian Moțoc (Biarritz) (C), 5. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 6. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 8. Cristi Chirica (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 10. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Taylor Gontineac (Rouen), 13. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 14. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), 15. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Rezerve: 16.Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), 18. Costel Burțilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Robert Irimescu (Rugby Club United New York), 21. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 22. Gabriel Pop (CS Dinamo), 23. Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau)

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile