Romania s-a clasat pe pozitia a 12-a in turneul GPS organizat la Bucuresti

Pentru a treia oara in cele patru turnee ale circuitului Sevens Grand Prix Series echipa nationala a Romaniei de Rugby 7 a ocupat pozitia a 12-a, Stejarii reusind o singura victorie in cele cinci partide disputate.

Primele doua intalniri din cadrul Grupei C ne-au adus fata in fata cu Rusia si Spania cele care la finalul competitiei aveau sa termine pe pozitiile patru, respectiv doi, baietii nostri suferind infrangeri la scoruri categorice fara a reusi sa marcheze puncte.

Singura victorie a venit in meciul cu Portugalia pe care l-am controlat in marea lui parte conducand la pauza cu 14-7, iar apoi cu 21-7 gratie eseurilor marcate de Prunaru, Neacsu si Hihetah, toate transformate de Bucur pentru ca apoi lusitanii sa reduca diferenta, scorul final fiind de 21-14.

Ocupand ultima pozitie in grupa, Romania a intrat in lupta pentru locurile 9-12, in semifinale echipa noastra avand ca adversara Georgia. Din pacate georgienii au luat un avans de 14 puncte cu cate un eseu transformat in fiecare din reprize, replica noastra venind la final prin eseul lui Muresan.

Asa s-a ajuns ca Stejarii sa joace ultima partida in compania Italiei, o finala pentru locurile 11-12 in care desi am deschis scorul azzurri au revenit pentru a se desprinde la un ecart confortabil, eseul marcat de Bucur nereusind sa schimbe situatia de pe tabela de marcaj.

Romania a ocupat pozitia a 12-a si cu un total de numai sase puncte acumulate in patru etape se va desparti pentru cel putin un an de turneul Sevens Grand Prix Series urmand a evolua in European Sevens Championship Divizia A in tentativa de a reveni in elita continentala a rugby-ului jucat in sapte.

Rezultate complete ale Stejarilor:

Grupa C:
Romania-Rusia 0-43
Romania-Spania 0-34
Romania-Portugalia 21-14 (Prunaru-e, Neacsu-e, Hihetah-e, Bucur-3tr)

Semifinala locurilor 9-12:
Romania-Georgia 5-14 (Muresan-e)

Fianla locurilor 11-12:
Romania-Italia 12-20 (Toma-e, Bucur-e, tr)

Lotul echipei noastre a fost urmatorul:
1.Alexandru Beldean(CSM Olimpia Bucuresti),2.Laurentiu Melinte(CSM Olimpia Bucuresti),3.Lucian Muresan(RCM Timisoara),4.Catalin Neacsu(Steaua Bucuresti),5.Valentin Ivan(CSM Olimpia Bucuresti),6.Catalin Prunaru(CSM Olimpia Bucuresti),7.Vlad Toma(Stiinta Petrosani),8.Sabin Stratila(Farul Constanta),9.Alexandru Tigla(CSM Olimpia Bucuresti),10.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare),11.Alexandru Porojan(Steaua Bucuresti),12.Stephen Hihetah(Stiinta Baia Mare)
Mihai Lazar-manager, Danut Dumbrava-antrenor

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile