Romania U18, pregatita pentru participarea la Campionatul European. Vezi lotul de 26 de jucatori care vor evolua in Polonia!

Nationala de U18 a Romaniei va participa intre 24 si 31 martie la Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta ce va avea loc la Poznan (Polonia). Stejareii vor debuta in competitie duminica, 25 martie, la Plewiska intr-un meci cu Franta. In prima grupa valorica se mai afla Portugalia, Rusia, Georgia, Olanda, Spania si Belgia.

Pentru aceasta competitie, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucatori care provin de la 7 echipe: 8 de la CSS 2 CNE Baia Mare, 6 de la CNE Cornu – CSA Steaua, 5 – de la CS Olimpia, 3 de la Tomitanii, 2 de la CSS Barlad, 1 de la CSM Bucuresti si unul din Anglia, de la Wasps Academy.

„Obiectivul cu care abordam aceasta competitie este sa ne mentinem in prima grupa valorica. Stim ca ne asteapta trei meciuri grele, vom debuta cu Franta, echipa pe care am vazut-o in partida pe care a castigat-o cu Anglia. Noi mergem sa ne jucam sansa, este un grup bun, sunt cei mai buni copii din aceasta generatie, iar pentru ei participarea la o competitie atat de puternica inseamna o experienta extrem de importanta. Este prima lor competitie la acest nivel, am avut discutii individuale cu toti jucatorii, sunt foarte determinati, isi doresc sa aiba o evolutie foarte buna. Turneul din Olanda ne-a ajutat foarte mult pentru ca am reusit sa vedem cum reactioneaza acesti jucatori sunt presiune, deciziile pe care le iau, cum se adapteaza la locuri si conditii noi de joc. Este un grup foarte bun si din cei 26 de jucatori multi au toate calitatile pentru a face pasul, in cativa ani, la echipa de seniori. Romania U18 este un prim pas pentru un viitor Stejar, asa cum s-a intamplat cu Marius Antonescu, Constantin Pristavita, Razvan Ilisescu, Adi Motoc. Acesti copii pot creste doar jucand meciuri puternice, cu adversari puternici”, a declarat Horea Himpea, director tehnic al Romaniei U18.

Cei 26 de sportivi selectionati sunt:
Pilier: Alexandru Pirjolea (CS Olimpia), Alexandru Vara (CSM Bucuresti), Rares Preluca (Gura Humorului/ CSS 2 CNE Baia Mare), Costin Andrei Adomnicai (CS Olimpia), Georgian Vlad Dumbrava (Wasps Academy), Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii/CNE Cornu-CSA Steaua)
Taloneuri: Ionut Virag (CNE Cornu – CSA Steaua)
Linia a doua: Virgil Ghenea (CSS 2 CNE Baia Mare), Andrei Georgian Cabason (ACS Tomitanii), Iustinian Panaite (CNE Cornu/CSA Steaua)
Linia a treia: Alin Toma (CSS 2 CNE Baia Mare), Ionut Tudor (CS Olimpia), Radu Anton (RC Barlad), Marius Andrei Ferariu (CSS 2 CNE Baia Mare), Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare)
Mijlocasi la gramada: Catalin Tudorache (CNE Cornu/ CSA Steaua), Florin Serban (CS Olimpia)
Mijlocasi la deschidere: Alexandru Harasim (CNE CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CNE Cornu/CSA Steaua)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Munteanu (CSS Barlad), Rares Ciudin (Cornu/ CSA Steaua), Darin Ionut Ont (CSS 2 CNE Baia Mare)
Aripi: Bogdan Moraru (CNE Cornu/Steaua)
Fundas: Paul Popoaia (CNE CSS2 Baia Mare), Laurentiu Mihai Pocovnicu (ACS Tomitanii)

Staff: Razvan Popovici – selectioner national, Horea Himpea – director tehnic, Cosmin Cioriciu – antrenor, Danut Dumbrava – antrenor, Dan Jecu – preparator fizic, Catalin Sardan – doctor, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Rares Manolache – manager, Andrei Mitrea – analist video

Meciurile din prima etapa, 25 martie:
Portugalia – Rusia
Georgia – Olanda
Spania – Belgia
Franta -Romania

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile