Romania U20 incepe de astazi pregatirea la Izvorani

Romania U20 incepe pregatirea la Izvorani.

Lotul Romaniei de U20 s-a reunit astazi la Bucuresti pentru un cantonament de doua saptamani la Izvorani, intre 16 si 26 ianuarie. Stejareii se vor pregati sub conducerea unui nou staff tehnic format din Eugen Apjok, Razvan Popovici si Flavius Dobre.

Romania se pregateste pentru Campionatul European de U20 care va avea loc in intre 25 martie si 4 aprilie, la Bucuresti. La aceasta competitie vor participa alaturi de Romania, Spania, Portugalia, Rusia, Germania, Olanda, Belgia si Elvetia.

Din lotul de 35 de jucatori care se vor pregati la Izvorani, cei mai experimentati sunt Cristi Chirica, de la Baia Mare, cel care a castigat Cupa Regelui cu echipa de seniori si a debutat pentru nationala mare, Tudor Boldor, cel care s-a aflat meci de meci in teren in SuperLiga si Cupa Regelui pentru CSA Steaua si Marius Simionescu, de la Timisoara Saracens.

Simionescu, Boldor si Chirica sunt cei mai experimentati jucatori ai Romaniei U20.
Simionescu, Boldor si Chirica sunt cei mai experimentati jucatori ai Romaniei U20.

„Am asteptat acest stagiu si ma bucur ca am reusit sa ne reunim in sfarsit, ca am putut ajunge toti aici, in ciuda zapezii care e in toata tara. Campionatul European este pentru noi cea mai importanta competitie din acest an si speram sa facem jocuri frumoase, sa ne indeplinim obiectivul. Pentru mine este foarte important ca anul trecut am reusit sa joc meciuri mai multe pentru Baia Mare, la seniori si sa evoluez si pentru echipa nationala si sper ca experienta pe care am acumulat-o in aceste partide si sfaturile pe care le-am primit sa ma ajute acum. Avem nevoie sa fim uniti, sa fim o echipa si sa ne sustinem unul pe celalalt „, a spus Cristi Chirica, care evolueza pe postul de linia a III-a.

„Orice inceput de an este un pic mai greu, e un prim cantonament, avem un staff nou, asteptam primele antrenamente. Ne ajuta faptul ca baza de pregatire de la Izvorani are toate conditiile de pregatire, de la teren sintetic, la bazin de inot. Stiu ca antrenorii se asteapta ca eu si Cristi (n.r. Chirica), fiind cei mai experimentati sa ajutam mai mult echipa. Ma bucur ca au incredere in noi, inseamna ca munca noastra a fost observata si sper sa nu-i dezamagim”, a spus Tudor Boldor, mijlocas la deschidere.

„Pentru noi jucatorii tineri, acest Campionat European este o oportunitate de a ne arata valoarea, poate fi un pas spre echipa nationala, de aceea e important sa facem meciuri bune si sa castigam. Trebuie sa luam totul pas cu pas, avem nevoie de o pregatire buna, iar aceste doua saptamani de cantonament sunt binevenite. Ma bucur ca am reusit sa joc cateva meciuri si cu Timisoara, ma ajuta mult faptul ca pe postul pe care evoluez eu, joaca Catalin Fercu, care ma sfatuieste si ma ajuta ori de cate ori am nevoie. „, a spus Marius Simionescu, fundas.

Lotul celor 35 de jucatori care au fost convocati pentru acest stagiu:

Pilieri: Enghin Sali (Tomitanii Constanta), Alin Haidau (CSSCM Timisoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Alin Davidoaia (Timisoara), Laurentiu Nica (Baia Mare), Andrei Cretu (Tomitanii Constanta)

Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanta), Antonio Melinte (CS Dinamo), Claudiu Pelin (Timisoara), Claudiu Marzac (Timisoara)

Linia  a II-a: Mihai Anichitoaie (CSS Barlad),Nicu Baboiu (Stejarul Buzau), Stefan Iancu (Baia Mare),  Marcel Rusu (CSSCM),   Marius Iftimiciuc (CSSCM Timisoara)

Linia a III-a: Cristi Chirica (Baia Mare), Vlad Neculau (CSSCM Timisoara),Alexandru Alexe (Tomitanii Constanta), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Gradinaru (Dinamo)

Mijlocas la gramada: Dragos Burlacu (Tomitanii), Madalin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Barlad)

Mijlocas la deschidere: Marius Istoc (Timisoara), Alexandru Craciun (Barlad), Tudor Boldor (Steaua)

Centru: Stefan Cucos (Tomitanii Constanta), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Taranu (CS Dinamo),

Aripa: Adrian Paraleste (Tomitanii Constanta), Cosmin Iliuta (Barlad), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare),

Fundas: Marius Chiriac (CS Stiinta Petrosani), Marius Simionescu (Timisoara)

Staff: Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Razvan Popovici, Antrenor inaintare: Flavius Dobre, Preparator Fizic: Andreea Delean, Medic: Catalin Sardan, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazar

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile