România U20 învinge Cehia și joacă pentru locurile 5-6

România U20 a câștigat meciul de astăzi pentru locurile 5-8 ale Campionatului European U20 de la Lisabona, învingând Cehia cu 33-10 (21-0). Toate cele 5 eseuri ale României au fost marcate de jucătorii de treisferturi. În ultima partidă a competiției, Stejăreii vor întâlni pentru locurile 5-6, Polonia.

Stejăreii au început în forță meciul punând presiune pe apărarea cehilor încă din primele minute de joc. Iulian Macovei, foarte bine deschis de Alin Conache are șansa marcării primului eseu, însă este scos în tușă la o palmă distanță de terenul de țintă. Un minut mai târziu, după o grămadă la 5 metri, bine legată, care rulează spre terenul de țintă, Conache scoate pentru Iulian Melinte care trece printre doi adversari și marchează eseu, transformat de Conache, 7-0. În minutul 12, Cheia are posibilitatea să marcheze la rându-i, primele puncte, însă balonul trimis de Samuel Dupuy trece pe lângă buturi. Stejăreii continuă să atace și să domine jocul, astfel că după mai multe acțiuni în 22-ul advers neconcretizate în puncte, în minutul 25, Mihai Graure reușește al doilea eseu, după o pasă primită de la Mihai Mureșan, Conache transformă pentru 14-0. Cehia mută jocul în 22-ul nostru, însă Stejăreii se apără foarte bine. Înainte de intrarea la vestiare, Valentin Nițu aduce al treilea eseu al echipei, după o cursă pe aripă, Conache aduce și cele două puncte suplimentare, 21-0, la pauză.

Cehia începe mai bine repriza a doua și reușește să pună primele puncte, după o lovitură de pedeapsă, transformată de Dupuy, 21-3. România mărește ecartul două minute mai târziu. Marian Bodorin joacă repede, la mână o lovitură de pedeapsă, balonul ajunge apoi la Robert Hîncu, după care Conache scoate repede la Ciprian Nichitean, acesta îi pasează lui Mihai Mureșan care îl vede pe Graure, acesta plonjând în eseu pentru a realiza dubla personală. Conache transformă pentru 26-3. După mai multe minute de presiune în 22-ul nostru, Cehia marchează un eseu, minutul 62,prin Vladas Divis, transformat de Dupuy, 28-10. România domină sfârșitul de meci și marchează al cincilea eseu, Graure sparge bine apărarea adversă și îi pasează lui Nițu, care culcă balonul în terenul de țintă.

Duminică, 13 noiembrie, România U20 joacă pentru locurile 5-6 ale Campionatului European, întâlnind Polonia, care a învins Germania cu 26-12.

FOTO: Vasco Ribeiro da Cunha

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile