România U20, pregătită de Campionatul European de la Coimbra. Vezi lotul final de 26 de jucători!

Naționala de U20 a României va participa între 6-14 noiembrie la Campionatul Europen U20 de la Coimbra, din Portugalia, prima competiție la această categorie de vârstă organizată după doi ani. După un stagiu de pregătire la CSN Snagov, staff-ul tehnic a ales lotul de 26 de jucători (14 înaintași și 12 jucători de treisferturi) care vor reprezenta România la competiția din Portugalia. Aceștia evoluează în SuperLigă, Divizia Națională de Seniori și campionatele din Franța, Elite Espoirs și Italia.

Căpitanul echipei va fi Kemal Altinok, iar vice-căpitan, Sergiu Puescu.

„Am făcut o selecție, au rămas 26 de jucători care, cred eu, că vor face un rezultat bun. Nu am avut foarte mult timp de pregătire împreună, de aceea în aceste câteva zile am încercat să ne cunoaștem cât mai bine și să ne construim jocul nostru românesc, grămadă puternică, apărare bună, să fim disciplinați și să ne bucurăm de rugby, de faptul că este o oportunitate pentru toți să fim acolo. Am discutat cu fiecare jucător în parte, am vrut să vedem ce obiective au pe termen scurt și lung, să vedem dacă coincid cu alea noastre, ale staff-ului tehic. M-am bucurat să aflu că în lotul de 26 final, majoritatea vor sa meargă la Cupa Mondiala din 2023, este o generație bună, cu potențial, mulți joacă în SuperLiga și DNS, iar cinci joacă în străinătate unde sunt titulari la echipele lor. Toți sunt dornici să devină profesioniști, să facă performanță și sper, ca prin evoluțiile pe care le vor avea la Campionatul European, să poată face pasul la naționala de seniori. Ar fi foarte important pentru acești copii să poată participa pe viitor într-o selecționată cum a fost cea a Lupilor București, să aibă meciuri internaționale, să aibă competiții, pentru că asta ar însemna un progres enorm pentru ei, dar și pentru echipa națională. În momentul acesta, ceea ce ne lipsește la nivelul lor este un meci internațional de pregătire pentru că numai prin meciuri poți vedea exact unde se află fiecare. În ce privește participarea la Campionatul European obiectivul este primul loc, iar acești băieți au potențialul de a obține acest lucru. Este foarte important să câștigăm în primul meci cu Rusia, este și o revanșă de luat pentru că ne-au învins în urmă cu doi ani, la U18, tot cu această generație, după care în meciurile pentru 1-4, totul este posibil”, a declarat Marius Tincu, antrenorul coordonator al României U20.

Lotul României U20 pentru Campionatul European
Pilieri: Alexandru Arnăutu (Rouen), Anthony Dinu (Begles Bordeaux), Costinel Adrian Jipa (CSM Baia Mare), Alexandru Pârvu (CSA Steaua), Alexandru Șuler (U Cluj)
Taloneri: Mihai Dragoș (CS Dinamo), Sergiu Puescu (CS Dinamo)
Linia a II-a: Bogdan Antonescu (RC Grivița), Vlad Burduja (ACS Tomitanii), Luigi Ostoni (Bayonne Espoirs), David Trăușan (SCM Timișoara)
Linia a III-a: Alexander Dinu (Massy), Simonel Robert Hîncu (RC Bârlad), Kemal Altinok (SCM Timișoara)
Mijlocaș la grămadă: Sorin Pândichi (CSA Steaua), Alin Conache (SCM Timișoara)
Mijlocaș la deschidere: Mihai Mureșan (CSM Baia Mare)
Aripi: Romeo- Corrado Ștețco (SCM Timișoara), Iulian Macovei (Colleferro Rugby 1965 Italia), Teodor Ursu (U Cluj)
Centri: Toma Mîrzac (RC Bârlad), Darin Onț (CSM Baia Mare), Vlad Balan (CS Știința Petroșani)
Fundaș: Rafael David Florea Jilăveanu (CS Dinamo), Bogdan Iacovache (RC Grivița), Ovidiu Neagu (RC Bârlad)

Staff: Marius Tincu – antrenor coordonator, Răzvan Popovici – antrenor principal , Vlad – Constantin Ilie – medic, Alin Grigoraș – kinetoterapeut, Ovidiu Cârcei – manager.

La Campionatul European U20 de la Coimbra alături de România vor participa Spania, Germania, Țările de Jos, Belgia, Rusia, Portugalia și Cehia.

Sferturi de finală, 7 noiembrie:
România – Rusia (ora 19:00, ora României)
Spania – Germania
Țările de Jos – Belgia
Portugalia Cehia

Semifinalele și meciurile de clasament vor avea loc pe 10 noiembrie, iar finalele pe 13 noiembrie. Meciurile sunt transmise în direct pe Rugby Europe Tv, platforma RugbyEurope.eu.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile