Romania va intalni pe 17 iunie, Canada, la Edmonton

Nationala de rugby a Romaniei are confirmate pana acum doua meciuri test in luna iunie, cu Japonia si Canada. Astazi, oficialii Federatiei Canadiene au anuntat ca meciul cu Romania, programat pe 17 iunie, va avea loc la Edmonton. Partida va avea loc pe Stadionul „Ellerslie Rugby Park”, cu incepere de la ora 15, respectiv 24, ora Romaniei. In deschiderea meciului va avea loc meciul de calificare la World Rugby U20 Trophy intre echipa Canadei si cea a Statelor Unite. Biletele pentru acest meci s-au pus deja in vanzare si pot fi achizitionate de pe site-ul http://events.rugbycanada.ca/.

In primul meci test, pe 10 iunie, Stejarii vor intalni  Japonia, locul partidei nefiind inca stabilit de forul de specialitate nipon.

Aflata pe locul 11 in lume, Japonia este una dintre echipele cu cel mai mare progres din ultimii ani. Niponii au intrat in istoria Cupei Mondiale de Rugby, dupa ce la ultima editie, in 2015, au reusit o victorie de senzatie in fata Africii de Sud, 34-32. Mai mult, Japonia va gazdui si urmatoarea editie a Cupei Mondiale, in 2019, organizata in premiera pe continentul asiatic.

Romania si Japonia s-au intalnit ultima data in 2014, la Bucuresti, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, Stejarii cedand atunci cu 18-13.

Pe de alta parte, Canada a devenit un adversar traditional al Romaniei. Cele doua echipe s-au intalnit constant in ultimii ani, ramanand in istoria recenta meciul de la Cupa Mondiala din 2015, cand Stejarii au stabilit un record al competitiei, reusind cea mai mare revenire, de la 0-15, pentru a se impune cu 17-15. In toamna anului trecut, Romania invingea pe Stadionul „Arcul de Triumf” Canada cu  21-16.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile