Romania va participa la turneul Stanislas Sevens

Sambata si duminica la Nancy, in Franta, va avea loc turneul de rugby 7 Stanislas Sevens, la care Romania va participa atat cu echipa nationala masculina, cat si cea feminina, o competitie de verificare a potentialului inaintea evolutiilor din cadrul Rugby Europe Trophy.

Stanislas Sevens este un turneu de traditie care se disputa din anul 2009, aceasta fiind a opta editie, pe Stade Matter din Nancy anuntandu-si prezenta un numar de 30 de echipe, echipa noastra nationala feminina, Ghindele, pornind din ipostaza de detinatoare a trofeului castigat in urma cu un an, dupa o finala cu reprezentanta gazdelor, Ile de France.

In competitia masculina, Romania 7’s va evolua, in prima faza, intr-o grupa alaturi de NRV (Germania, reprezentanta Lower Saxony Rugby Union), Froggies Midol si Albi, ambele din Franta. Partidele se anunta extrem de interesante, Germania fiind o natiune care se afla inca in cursa calificarii pentru Jocurile Olimpice, iar Froggies Midol o echipa nonconformista, fondata in Toulouse, adepta a jocului spectacol, un corespondent al celebrilor Barbarians din rugby union.

Din echipa noastra vor face parte in majoritate jucatori tineri, de perspectiva, unii dintre ei obisnuiti cu turneele de elita precum Grand Prix Sevens, cum sunt Cristi Boboc, Alexandru Porojan sau Eduard Bencea, alaturi de experimantatii Ciprian Caplescu si Ionel Melinte. Trebuie remarcata prezenta in lotul Romaniei 7’s a lui Marius Simionescu, cu evolutii apreciate pentru Timisoara Saracens si a celui mai valoros jucator din editia trecuta a Diviziei Nationale de Seniori, Remus Zaharescu.

Ghindele se intorc la Stanislas Sevens pentru a-si apara trofeul cucerit in editia anterioara, iar in prima faza a competitiei vor intalni Danemarca, Israel si Ungaria, toate cele trei adversare aflandu-se in acelasi esalon valoric cu echipa noastra nationala, cu Ungaria fetele noastre urmand sa se intalneasca si la Ricany, in cadrul Rugby Europe Women Trophy, care va avea loc in luna iunie. Fata de echipa nationala masculina, fetele au avantajul ca in acest an au disputat deja partide oficiale, din Campionatul National de Rugby 7 feminin consumandu-se deja doua etape, astfel ca antrenorul Claudiu Dumitru a putut vedea la lucru posibilele componente ale lotului.

Competitia Stanislas Sevens are loc cu mai bine de o luna inaintea primelor turnee oficiale din cadrul Rugby Europe Sevens Tophy, al doilea esalon valoric continental, baietii urmand sa evolueze intre 11 si 12 iunie la Malmo, iar fetele pe 18 si 19 iunie la Ricany, obiectivul fiind promovarea in Grand Prix Sevens Series.

Stanislas Sevens 2016, componenta grupelor in prima faza a competitiei:
Masculin:
Grupa A : Germania, Les Bleus Sevens, Cote Basque Landes, Israel, Elvetia
Grupa B : Ramblin Jesters, Free Sevens, Ile de France, I Dogi, Alsacia
Grupa C : NRV(Germania, Lower Saxony Rugby Union), Froggies Midol, Albi, Romania

Feminin:
Grupa A : Germania, Georgia, Congo, Rennes
Grupa B : Ile de FRance, Schweden, Norvegia, RK03 Berlin
GrupaC : Tuks Ladies, Cehia, Elvetia, NSR
Grupa D : Romania, Ungaria, Danemarca, Israel

Castigatoarele trofeului Stanislas Sevens:
2009: Les Bleus Sevens (masculin)
2010: France Universitaire (masculin)
2011: Maroc(masculin) / Belgia (feminin)
2012: Polonia(masculin) / Gennevilliers (feminin)
2013: France Militaire(masculin) / Adler 7 Germnay (feminin)
2014: Grenoble(masculin)/ Brazilia (feminin)
2015: Germania(masculin) / Romania (feminin)

Lotul Romaniei 7’s masculin: Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Marian Lupu (Steaua Bucuresti/ Centrul National Olimpic de Tineret), Remus Zaharescu (Stiinta Petrosani), Ionel Melinte (Steaua Bucuresti), Alexandru Porojan (Steaua Bucuresti), Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), Eduard Bencea (Steaua Bucuresti), Florin Marin (Universitatea Cluj), George Croitoru (CSM Olimpia Bucuresti), Ciprian Caplescu (Centrul National Olimpic de Tineret), Florin Tandea (Stiinta Petrosani), Ionut Balaban (Dinamo Bucuresti), Vasile Paraschiv (Universitatea Cluj), Cristi Boboc (RCM Galati, Centrul National Olimpic de Tineret), Costel Manolache (RCM Galati, Centrul National Olimpic de Tineret), Daniel Boicu (Centrul National Olimpic de Tineret), Valerian Berbece (Centrul National Olimpic de Tineret). Antrenori: Alexandru Lupu, Marius Todosi, Stefan Rusu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile