Rugby Europe Championship programeaza in acest weekend partidele din etapa a doua a competitiei

Sambata si duminica, 16 si 17 februarie 2019, vor avea loc partidele din etapa a 2-a contand pentru Rugby Europe Championship, la Botosani, in disputa care ne intereseaza in mod direct, Stejarii vor intalni Germania in timp ce la Soci, Rusia va primi replica Belgiei, iar la Tbilisi, Georgia va infrunta Spania. Aceasta runda secunda se anunta extrem de interesanta daca este sa luam in considerare rezultatele inregistrate in etapa inaugurala a competitiei.

Dupa noua ani Stejarii revin la Botosani, pe stadionul Municipal, acolo unde echipa noastra va intalni Germania in tentativa de a obtine prima victorie din acest an. Desi la debutul in actuala editie elevii lui Marius Tincu au cedat in fata Georgiei, jocul prestat de Stejari si valoarea lotului sunt premise suficiente pentru acest obiectiv, ultima intalnire dintre cele doua natiuni, cea de anul trecut consemnand o victorie la scor a Stejarilor, 85-6.

In echipa noastra fata de partida anterioara au intervenit o serie modificari, linia intai complet schimbata, Florin Surugiu, Ionut Dumitru si Vladut Popa urmand sa fie prezenti in echipa de start fata de meciul cu Georgia, in ce priveste linia de treisferturi. Germania vine dupa o infrangere in Belgia, in etapa de debut, trupa lui Michael Ford insa obtinand bonusul defensiv pe fodul unui joc de uzura, in care a marcat trei eseuri prin Jacobus Otto dubla si Sammy Fuchsel, ambii componenti ai pachetului de inaintare.

Pentru a cunoaste cine sunt posibilii adversari din teren, iata echipa Germaniei folosita in prima etapa: Tobias Williams (Doncaster), Dasch Barber (Heidelberg), Sammy Fuchsel (SC Frankfurt)-Eric Marks (La Rochelle), Jorn Schroder (Heidelberg)-Marcel Henn (SC Frankfurt), Jacobus Otto (TSV Handschuhsheim), Sebastian Ferreira (Chambery)-Tim Menzel (Vannes),Raynor Parkinson (SC Frankfurt)-Vito Lammers (Kahurangi RC),Hagen Schulte (CSM Bucuresti), Wynston Cameron-Dow (Offenbach), Nikolai Klewinghaus (TSV Handschuhsheim)-Harris Aounallah (Dijon).

La Soci, Rusia va primi vizita Belgiei, o disputa care se anunta interesanta din prisma faptului ca ursii au pierdut in prima etapa, iar Belgia a invins Germania. In palmaresul general s-au consemnat pana in prezent sase partide directe, toate castigate de Rusia, anul trecut, la Krasnodar inregistrandu-se cea mai mare diferenta de scor, 48-7. Va fi de urmarit replica diavolilor negri, mai ales ca rusii sunt calificati la Cupa Mondiala, iar jucatorii vor dori sa demonstreze ca-si merita locul in lotul pentru Japonia.

Etapa a 2-a din Rugby Europe Championship se va incheia duminica odata cu partida dintre Georgia si Spania, un derby al acestei runde daca luam in calcul ca ambele s-au impus in primele partide din actuala editie, Lelos la Cluj-Napoca in fata Stejarilor, iar Spania impotriva Rusiei, ibericii cu un joc exact mai ales in repriza secunda cand, fara a primi puncte, au intors rezultatul.

Bilantul intalnirilor directe dintre Georgia si Spania consemneaza un total de 19 partide, dintre care 15 au revenit trupei antrenate in prezent de Milton Haig, ultimul succes trecut in dreptul ibericilor datand din 2012, cand la Madrid, Los Leones au castigat cu rezultatul de 25-18.

Programul etapei a 2-a din Rugby Europe Championship:
16.02.2019, ora 13:00, Soci: Rusia-Belgia
16.02.2019, ora 14:00, Botosani: Romania-Germania
17.02.2019, ora 16:00, Tbilisi: Georgia-Spania

FOTO: Georgian Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile