Rugby: Mircea Rusu a realizat un eseu la 80 de ani

Mircea Rusu (centru).
Mircea Rusu (centru).

Fostul rugbyst internaţional Mircea Rusu a jucat, duminică, o partidă de rugby, în cadrul unui eveniment în care a fost sărbătorit de către clubul Universitatea Cluj la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Mircea Rusu a fost, de altfel, marcatorul primului eseu.

În cadrul evenimentului, Clubul Universitatea i-a acordat o plachetă aniversară şi un tricou oficial cu numărul 80, distincţii pe care le-a primit şi din partea Federaţiei Române de Rugby.

‘Mă simt fericit şi împlinit că toţi cei de aici au fost în viaţa mea, ca prieteni, elevi, colegi, elevi şi colegi de echipă în acelaşi timp. Ţin minte că nici unul dintre elevii care îmi erau şi colegi de echipă după-amiaza, nu se scuzau a doua zi, după antrenament, când avem ore cu ei. E un sport frumos, dar mai ales este cel mai colectiv sport – nu faci nimic fără ajutorul coechipierului, nu poţi să spui că tu ai înscris, pentru că e un efort de echipă. Nici invidie, nici duşmănii nu sunt! Eu, după ce îl placam pe un adversar, îi dădeam mâna şi ne salutam. Nu am avut duşmani, ci doar adversari!’, a declarat Mircea Rusu.

La eveniment au luat parte peste 100 de persoane, printre care multe dintre fostele glorii ale rugby-ului clujean: Octavian Chihaia, Nicolae Culda, Radu Munteanu, Jean Balint, Petrică Motrescu, Gheorghe Sabău, Alexandru Bucur, Nicolae Măţăuan, Aurel Lioca, Ioan Ursu.

Vicepreşedintele secţiei de rugby a Universităţii Cluj, Sorin Popa, a spus că doreşte ca seniorii rugbyului clujean să fie atraşi aproape de club, pentru că e nevoie de experienţa şi expertiza lor.

‘Mircea Rusu a făcut parte din generaţia anilor ´50-´60 care a deschis rugby-ului românesc porţile către orizonturile largi ale Planetei Ovale. Şi nu doar atât! Mircea Rusu a alcătuit, împreună cu Viorel Morariu şi Radu Demian, una dintre cele mai valoroase linii a III-a din istoria rugby-ului nostru”, a precizat Sorin Popa.

Mircea Rusu s-a născut la 30 Iulie 1933, la Blaj. S-a mutat la Cluj, devenind director al Grupului Şcolar Material Rulant 16 Februarie şi activând, ca jucător, la Agronomia Cluj. La Cluj, domnia sa a susţinut rugby-ul la nivelul juniorilor, răspunzând de campionatul organizat de Ministerul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor, meritele sale în susţinerea şi dezvoltarea rugby-ului clujean fiind incontestabile. Împreună cu Alexandru Ştefu, a înfiinţat secţia de rugby de la Clubul Sportiv Şcolar Viitorul Cluj, apoi o secţie de juniori la clubul sportiv şcolar Locomotiva, se arată într-o prezentare a CS Universitatea.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile