Rugbyul, pasiunea miliardarului Wild

Germania a revenit din acest an in elita Rugby Europe Championship, iar ambitiile nemtilor sunt de a nu se opri aici, obiectivul fiind o participare la Cupa Mondiala de Rugby, acolo unde nu s-au calificat pentru turneul final niciodata pana in prezent.

Echipa nationala a Germaniei se bazeaza pe un grup de jucatori care provin de la clubul Heidelberg RK, cu o istorie care incepe in anul 1872 si care detine titlul de campioana din 2010, numitorul comun fiind antrenorul sud-african Kobus Potgieter.

In spatele clubului Heidelberg RK se afla insa miliardarul Hans-Peter Wild, a carui pasiune pentru rugby a facut ca in acelasi oras sa apara si Wild Rugby Academy, cea care atrage jucatori din Australia, Africa de Sud si Noua Zeelanda, in viitor sperandu-se la o participare in European Rugby Challenge Cup.

Recent Hans-Peter Wild a decis sa investeasca 10 milioane de euro intr-un proiect pe baza caruia se va amenaja un centru de pregatire de care se ocupa Robert Mohr, fost jucator profesionist in Franta, cel care va incerca sa transpuna in practica cele vazute la Toulouse sau Paris.

Acest centru de pregatire va servi nu numai clubul Heidelberg RK ci si echipa nationala a Germaniei, care sub conducerea lui Kobus Potgieter spera ca pe viitor sa ridice nivelul rugbyului pentru a putea participa la competitiile majore, precum Cupa Mondiala de Rugby si Jocurile Olimpice.

Anul viitor Romania si Germania se vor intalni la Bucuresti in cadrul Rugby Europe Championship editia 2016, dupa ce in luna martie Stejarii au castigat disputa de la Heidelberg cu 17-12, adversarii nostri avand o evolutie extrem de curajoasa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile