Rugbyul se invata si in vacanta

antrenament copii tabere litoral.
Antrenament copii tabere litoral.

Taberele scolare s-au dovedit a fi contextul propice pentru a familiariza copiii cu sportul cu balonul oval. Federatia Romana de Rugby impreuna cu DJTS Constanta a initiat un program de promovare a rugbyului printre participantii la taberele scolare de pe litoral.

Copiii care s-au aflat la mare in taberele din 2 Mai sau Eforie Sud au avut ocazia sa invete regulile de baza ale rugbyului si rugbyului tag, de la reprezentantii FRR si DJTS Constanta.

Gheorghe Sabau, director de dezvoltare al FRR pentru regiunea Transilvaniei, reprezentant al federatiei la una din saptamanile programului, a declarat ca aceasta este „o initiativa excelenta de a promova rugbyul, lucru care ar merita extins si in alte locatii, nu doar in cele doua de pe litoral.”.

Practic, sedintele zilnice de doua ore de joc s-au desfasurat pe plaja si s-au bucurat de o mare popularitate printre juniori. Copiilor din tabere li s-au alaturat si cei aflati cu parintii in vacanta la mare, ajungandu-se la sesiuni cu 20-30 de participanti.

Initiatorii programului si-au propus nu doar sa popularizeze rugbyul printre copii, ci sa promoveze activitatea fizica sustinuta in genere si respectul pentru disciplina si fair-play.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile