S-a incheiat sezonul regulat in Campionato Eccellenza

In ultima etapa a sezonului regulat, calificatele in Play-Off fiind deja cunoscute, atentia s-a concentrat pe disputa pentru evitarea retrogradarii. La Parma, Crociati si L’Aquila au jucat pentru a ramane si in sezonul viitor pe prima scena a rugby-ului italian. Crociati au castigat cu 13-9, En Nour si Castle reusind cate un eseu, in timp ce Paolucci a marcat din trei penalitati pentru L’Aquila. Cum in urma acestui rezultat ambele echipe au acumulat cate 16 puncte, retrogradarea se va decide in urma unui joc de baraj.

Mogliano, calificata cu o etapa inainte pentru semifinale, a cedat usor la Padova, Petrarca impunandu-se cu 36-3. Holmes, Francescato, Bellini, Tveraga, Favaro si Bortolusi au marcat cele sase eseuri ale invingatorilor care s-au ales si cu bonusul ofensiv.

Lazio a reusit o victorie de palamares in fata celor de la Viadana care in ciuda infrangerii au terminat pe prima pozitie a clasamentului sezonului regulat. Eseul lui Bisegni si cele trei penalitati ale lui Rubini au adus succesul romanilor, Monfrino si Barbieri marcand cate un eseu pentru invinsi.

San Dona cu Bogdan Iovu titular a trecut de Rovigo cu rezultatul de 27-22, Flynn izbutind un hat-trick iar Damo asigurand bonusul ofensiv. San Dona promovata la finele sezonului trecut a incheiat pe pozitia a noua ceea ce ii va permite sa evolueze in Eccellenza si in sezonul viitor.

I Cavalieri au marcat noua eseuri in victoria cu 55-13 in fata lui Fiamme Oro. Siale a reusit patru eseuri, Majstrovic doua, Ruffolo, Mc Cann si Tempestini cate unul, Cavalieri calificandu-se in semifinale de pe pozitia a treia. D’Angelo si Mariano au inscris incercarile de consolare ale invinsilor.

Calvisano au termiant pe pozitia secunda sezonul regulat, castigand pe teren propriu cu 53-17 in dauna lui Reggio. Scarsini, Coletti, Canavosio dubla, Visentin, Griffen, Bergamo si Picone semnand cele opt incercari ale “galben-negrilor” in timp ce Malneek cu o dubla a salvat onoarea lui Reggio.

Clasament final:

1.Viadana – 86p
2.Calvisano – 84p
3.I Cavalieri – 83p
4.Mogliano – 71
5.Padova – 69p
6.Rovigo – 63p
7.Lazio – 42p
8.Fiamme Oro – 41p
9.San Dona – 37p
10.Reggio – 31p
11.Crociati – 16p
12.L’Aquila – 16p

Semifinale se vor disputa in dubla mansa, turul fiind programat pe 11 mai iar disputele vor fi:
Viadana – Mogliano
Calvisano – I Cavalieri

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile