S-a stins din viață antrenorul Toma Iorga

Rugby-ul românesc îmbracă din nou haine de doliu. Fost jucător și antrenor, cel care a format zeci de generații de rugbysti, Toma Iorga, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.

De origine din București, Toma Iorga a început rugby-ul ca junior la Clubul Sportiv Locomotiva București, sub îndrumarea antrenorului Vasile Constantin-Mao, club cu care a ieșit campion național în 1978, după care a făcut pasul și spre antrenorat, fiind în paralel și jucător și antrenor.

La seniori a jucat la Știința București, în timp ce cariera de antrenor, cea care avea să îi aducă cele mai frumoase satisfacții, și-a început-o la Liceul Aurel Vlaicu. După câțiva ani și-a înființat propriul club, RC Magic București, cu care a câștigat titlul de campion național. A continuat apoi să antreneze la CS Metrorex și la Liceul CTMRTF București, actualmente Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, unde activa și acum, cucerind și cu aceștia un nou titlul național de juniori.

Abilitățile de pedagog și felul în care lucra cu jucătorii l-au propulsat la conducerea lotului național de junori, unde a făcut echipă cu Dodo Muntean senior. Pasiunea și dedicația în creșterea juniorilor și modelarea caracterelor puternice ale acestora s-a reflectat în numeroșii jucători internaționali pe care i-a format.

Dragostea pentru rugby a insuflat-o și fiului său, Cezar, la rându-i, campion național de juniori.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face în cursul zilei de astăzi, sicriul acestuia urmând să fie depus la capela Bisericii Mărțișor din București (Strada Mărțișor 63, Sector 4). Slujba se va ține marți, 18 ianuarie, la ora 12:00, la Biserica din Strada Mărțișor nr. 63, iar  înmormântarea va avea loc în jurul orei 13:00, la cimitirul Popești Leordeni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile