S-a stins din viata Eugen Popa!

Eugen Popa.
Eugen Popa.

Prof. dr. ing. Eugen Popa, presedintele de onoare al Sectiei de rugby de la clubul Politehnica, a decedat la varsta de 88 de ani.

Nascut pe 31 iulie 1926 la Tg. Bujor, in jud. Galati, Eugen Popa se muta insa la Iasi unde termina Liceul „Costache Negruzzi” si apoi Facultatea de Constructii, unde ramane cadru didactic pana la pensionare.

Din octombrie 1952, „Nea Jenica” Popa, cum ii spun prietenii, conduce sectia de rugby a clubului din Dealul Copoului inca de la infiintarea echipei, cu bune rezultate de plan national si international. Profesorul Eugen Popa, i-a avut studenti la Facultatea de Constructii, acolo unde a predat topografia, pe multi dintre rugbystii ieseni din mai toate generatiile care s-au realizat si pe plan profesional, devenind buni ingineri, profesori, doctori in stiinta si cadre universitare, dar si buni antrenori in sportul cu balonul oval.

Sub bagheta maiastra a „Profesorului Nea Jenica” au capatat stralucire performantele echipei de rugby Stiinta, Politehnica, CSMS, Poli Nena, Poli Agro Unirea Iasi de-a lungul vremii: de doua ori locul 4 in campionat, cucerirea Cupei Moldovei in 1948, a Cupei Romaniei in 1979, locul 3 si medalie de bronz in 2000, victorii de rasunet national si european, in intalnirile cu echipe din Italia, Polonia, Anglia, Irlanda, Cehoslovacia, Ungaria si Franta ca si selectionarea a peste 25 de jucatori in loturile nationale, din care 6 in prima reprezentativa, 2 distinsi cu titlul de „Maestru emerit al Sportului”, Gheorghe Drobota si Petre Florescu, 23 cu titlul de „Maestru al sportului” si cu o multitudine de alte distinctii sportive si universitare.

In final, sa mai mentionam ca in perioada 1947-1952 si in paralel cu rugby-ul mai multi ani, prof. dr. ing. Eugen Popa a condus si sectia de fotbal a echipei din Dealul Copoului, colaborand cu mari personalitati sportive precum antrenorii Mircea David, denumit si „Il Dio”, Traian Iordache, Justin Serban sau Constantin Teasca.

Inmormantarea va avea loc joi, 22.05.2014, la ora 09.00 la cimitirul Eternitatea din Iasi.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile