S-a stins din viata Ioan Viorel Vasilica

Nascut la data de 4 decembrie 1947, Ioan Vasilica a fost pasionat de rugby intreaga viata.
Intai din postura de jucator, evoluand pe postul de aripa si uvertura. A fost unul dintre componentii echipei Steaua, cand aceasta a cucerit unul dintre titlurile de campioana nationala.
Apoi, dragostea pentru sportul cu balonul oval l-a facut sa imbratiseze cariera de arbitru. A debutat in acest rol in anul 1974, fiind un reper al performantei printre cavalerii fluierului. A fost primul arbitru roman participant la Cupa Mondiala din 1991, formand la randul sau arbitri de renume.
Absolvent al I.C.E.F.-specializarea rugby sub indrumarea prof.Rene Chiriac, Ioan Vasilica a fost profesor la catedra de rugby a Clubului Sportiv Scolar nr.2 din Bucuresti impreuna cu Mariana Lucescu si Alexandru Carnabel. Nu a ratat nici postura de antrenor, fiind pentur o perioada responsabil de pregatirea echipei Energia Bucuresti.
Din noiembrie 1991 s-a stabilit in Portugalia, unde si-a continuat cariera de arbitru si profesor de sport, trecand in nefiinta in urma cu cateva zile, rapus de o boala necrutatoare.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile