S-au disputat primele partide din cadrul World Rugby Trophy U20

S-au disputat primele partide din cadrul World Rugby Trophy U20.

Dupa ce in 2009 Kenya a organizat turneul mondial rezervat categoriei de varsta U20, al doilea esalon valoric, competitia a revenit in Africa, la Harare, in Zimbabwe disputandu-se editia 2016 a World Rugby Trophy U20, la care participa opt echipe.

Anul trecut, competitia a revenit Georgiei care astfel a promovat in turneul de elita, in timp ce ocupanta locului secund, Canada s-a vazut nevoita sa dispute o dubla mansa de calificare pe care a pierdut-o in fata Statelor Unite , astfel vicecampionii ratand prezenta in Zimbabwe.

In prima faza a World Rugby Trophy U20 cele opt echipe sunt impartite in doua grupe, Grupa A fiind compusa din Uruguay, surpriza de anul trecut, medaliata cu bronz, Fiji, Samoa si tara gazda Zimbabwe, in Grupa B regasindu-se Spania, campioana europeana U19 a editiei 2015, Namibia, Statele Unite si Hong Kong.

Partidele din etapa inaugurala au fost extrem de interesante, in Grupa A, Samoa impunandu-se la scor in fata gazdelor, Zimbabawe cu rezultatul de 54-24, pentru ca Uruguay sa cedeze dramatic in confrunatare cu Fiji, sud-americanii avand avanataj de 28-14, pentru ca pana la final tinerii fijieni sa intoarca soarta jocului si sa se impuna cu 38-34.

In Grupa B, Spania nu a avut niciun fel de emotii cu Hong Kong, rezultat 44-8 gratie a sase incercari marcate, in timp ce Statele Unite si Namibia au facut spectacol, africanii reusind sa se impuna cu 46-44 cu toate ca au fost condusi pana in ultimul minut al partidei.

World Rugby Trophy U20 este esalonul secund la nivel mondial al acestei categorii de varsta, miza fiind calificarea in esalonul de elita pentru echipa care la final va ocupa prima pozitie.

 Etapa a II-a se va disputa pe 23 aprilie cand sunt programate intalnirile:
Grupa A: Samoa-Fiji, Uruguay-Zimbabwe
Grupa B: Spania-Namibia, Statele Unite-Hong Kong

FOTO: worldrugby.org

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile