Sambata, in Bucuresti, Mihai Macovei va conduce din postura de capitan ultimul lui antrenament pentru CSM Stiinta Baia Mare

Mihai Macovei.

Un program mai lejer pentru sportivii sai a gandit antrenorul principal al CSM Stiinta Baia Mare, Eugen Apjok, inaintea finalei cu numarul 4 jucata de baimareni din 2009 incoace. „Eu sper sa reusim sa facem un cadou frumos celor doi jucatori care vor pleca dupa acest meci, Macovei si Dimofte. Sunt convins ca amandoi vor da duminica totul pe teren”, a declarat in aceasta dimineata Apjok. Campionii Romaniei vor pleca maine spre Bucuresti, urmand sa efectueze un ultim antrenament si antrenamentul capitanului in capitala. Va fi ultimul condus de Mihai Macovei la CSM Stiinta Baia Mare, echipa pentru care a evoluat sapte ani. Cu toate acestea, capitanul a marturisit ca va fi un antrenament ca oricare altul.

Trei finale consecutive, toate jucate in compania echipei Steaua Bucuresti, toate disputate in capitala pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, toate castigate de baimarenii de la CSM Stiinta – acestea sunt reperele din istoria recenta a prezentei echipei baimarene in campionatul de rugby. De data aceasta, tot in finala si pe acelasi stadion, sportivii antrenati de Apjok si Lucaci vor intalni Rugby Club Municipal Timisoara.

„Trebuie sa ne bucuram pentru aceasta finala: in ultimii patru ani de zile am reusit sa ne calificam in fiecare finala. De trei ori am reusit sa castigam. Sigur: acum e alt adversar, alta conjunctura. Eu sper sa reusim sa facem un cadou frumos celor doi jucatori care vor pleca dupa acest meci, Macovei si Dimofte. Sunt convins ca amandoi vor da duminica totul pe teren, astfel incat sa plece de la echipa cu o ultima amintire foarte placuta”, a declarat antrenorul principal al campionilor.

CSM Stiinta Baia Mare va pleca maine dimineata spre capitala, acolo unde duminica, de la ora 16.00, pe Stadionul National „Arcul de Triumf” campionii en titre ai Romaniei vor intalni Rugby Club Municipal Timisoara in finala sezonului 2012 al SuperLigii.

„Am avut un program destul de lejer saptamana aceasta, am pus mai mult accentul pe recuperare, pentru ca oboseala si-a spus cuvantul: sunt 21 de etape jucate, plus meciurile nationalei, unde avem destul de multi jucatori. Punem la punct doar detaliile. Mizez pe concentrarea baietilor si pe spiritul lor de lupta”, a declarat la antrenamentul din aceasta dimineata Eugen Apjok.

In capitala, baimarenii vor efectua doua antrenamente: unul obisnuit maine, plus antrenamentul capitanului sambata: „Va fi ca oricare alt antrenament al capitanului din ultimii ani. Ca oricare ultim antrenament inainte de meci: nu se schimba nimic. Ramane acelasi sistem de antrenament”, a declarat capitanul Mihai Macovei, cel care va pleca in Franta dupa finala de duminica.

Sursa: www.emaramures.ro

Autor: Ramona-Ioana Pop

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile