Saracens a lansat un program de monitorizare a comotiei cerebrale

Jucatorii echipei Saracens au purtat in premiera senzori de impact in timpul meciului de sambata din Aviva Premiership impotriva lui London Irish.

Senzorii constituie o prima etapa a unui program de determinare a efectelor comotiei cerebrale asupra jucatorilor de rugby, masurand forta si directia impactului asupra capului jucatorului, fiind fixati cu banda adeziva de lobul urechii.

“Adunam date deoarece vrem raspunsuri. In termeni simpli, nu vrem sa ne intalnim cu jucatorii nostri peste 20 – 25 de ani si sa constatam ca sufera de dementa sau alte astfel de malarii si sa ne gandim ca am banuit ca ceva nu era in regula, dar nu am stiut ce. Dorim sa stim” a declarat directorul executiv al Saracens, Edward Griffiths.

Senzorii produsi de X2 Bio-systems la Seattle au fost deja folosiți in National Football League din Statele Unite. Datele sunt descarcate dupa fiecare meci si ar putea determina daca un jucator poate continua meciul sau trebuie schimbat in urma unui impact puternic.

Programul Saracens este finantat de Fundatia Drake si coordonat de experti in maladii neurologice de talie mondiala.

“Nazuim sa fim un club care are grija in mod veritabil de jucatorii sai si nimic nu e mai important pe termen mediu sau lung decat bunastarea lor. La Saracens ne simtim obligati sa punem aceste intrebari fara amanare si sa cautam raspunsuri, oricat de neplacute ar fi ele. Rezultatele vor fi comunicate la timpul potrivit. ” a conchis Edward Griffiths.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile