Schimbări în lotul pentru Belgia! Vezi jucătorii care s-au alăturat echipei

Naționala de rugby a României se pregătește pentru cel de-al doilea meci din Campionatul European 2024, urmând întâlnească sâmbătă, 10 februarie, Belgia. Partida va avea loc de la ora 14:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Adversarii Stejarilor de sâmbătă au furnizat marea surpriză a rundei inaugurale, învingând Portugalia, una dintre revelațiile Cupei Mondiale 2023.

Pentru partida cu Belgia, staff-ul tehnic a operat o serie de modificări în lotul care pregătește această partidă, fiind selecționați 17 înaintași și 14 jucători de treisferturi. În altă ordine de idei, Stejarii l-au pierdut după meciul din Polonia pe Jason Tomane care s-a accidentat, el suferind în timpul partidei de la Gdynia o fractură de piramidă nazală, recuperarea lui urmând să dureze între 4-6 săptămâni.

Astfel s-au alăturat echipei Ilincuță, Rusu, Bucur, Ursu și Melinte, părăsind lotul Hartig, Van Heerden, Mahu și Lămboiu. De asemenea, se va antrena cu Stejarii și Jacob Immelman, căpitanul echipei CSM Știința Baia Mare și cel care a condus Selecționata Lupilor în sezonul 2023 al Super Cup.

Lotul României pentru meciul cu Belgia din Campionatul European

Pilieri: Alexandru Savin (CS Rapid), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Vasile Balan (CSA Steaua), Alexandru Gordaș (CS Dinamo), George Ilincuță (CSA Steaua), Costel Burțilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau)

Taloneuri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu (CS Rapid)

Linia a doua: Marcel Rusu (CS Dinamo), Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare)

Linia a treia: Kamil Sobota (CS Dinamo), Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara)

Mijlocași la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), Florin Surugiu (CS Rapid)

Mijlocași la deschidere: Tudor Boldor (CS Dinamo), Alin Conache (CSA Steaua)

Aripi: Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Cosmin Iliuță (CSA Steaua), Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), Teodor Ursu (CSU ELBI Cluj)

Centri: Mihai Graure (CS Dinamo), Tangimana Fonovai, Gabriel Pop (GDS Cascais), Alexandru Bucur (SCM USV Timișoara)

Fundași: Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), Ionel Melinte (RC Hyères Carqueiranne La Crau)
Antrenor principal: David Gérard 


În Rugby Europe Champions
hip, România se află în Grupa B și a debutat cu o victorie în această ediție de campionat. Stejarii au învins Polonia cu 20-8, urmând să dispute următoarele două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie. Biletele pentru cele două meciuri de acasă ale Stejarilor se pot achiziționa de pe bilete.ro, cu Belgia (aici) și cu Portugalia (aici).

După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

Biletele pentru Finalele Rugby Europe Championship 2024 ce vor avea loc la Paris pe Stade Jean Bouin, se pot achiziționa de pe https://billetterie.stade.fr/fr/recfinals.

FOTO: Wojciech Szymanski

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile