SCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare, partida derby a etapei a 7-a din SuperLiga

Etapa a 7-a din SuperLiga programeză derbyul dintre SCM Timișoara și Știința Baia Mare, alături de acest duel al marilor rivale din provincie, Steaua București o va întâlni pe Tomitanii Constanța, iar Dinamo București pe Universitatea Cluj.

Derbyul echipelor care domină primul eșalon valoric, de când acesta se dispută în actualul format, SCM Timșoara-Știința Baia Mare va deschide practic etapa a 7-a, în Banat anunțându-se o partidă de foc, mai ales privind clasamentul la zi al competiției. Campioana en-titre, Știința Baia Mare este liderul SuperLigii, în timp ce timișorenii au cunoscut un recul în acest sezon, desigur și cu o partidă mai puțin disputată, având acum de recuperat pentru un loc care duce direct în semifinale nu mai puțin de 11 puncte.

Băimărenii au pierdut o singură partidă în acestă ediție, cea din Ghencea, iar echipa de pe malurile Begăi două, pe terenul zimbrilor și la Dinamo, alte puncte fiind pierdute acasă în remiza cu Steaua. Cele două echipe au disputat șase finale și două semifinale, din totalul de 30 de partide consemnate în istoria SuperLigii, 13 au revenit Științei Baia Mare, 15 celor de la SCM Timișoara, iar de două ori s-a consemnat remiza.

În ordine cronologică a doua partidă a rundei va avea loc în Complexul Sportiv Ghencea, unde Steaua București o va primi pe Tomitanii Constanța. Roș-albaștrii vin cu un moral excelent după victoria din eternul derby, chiar pe terenul celor de la Dinamo și speră să obțină toate cele cinci puncte puse în joc pentru a rămâne în cursa pentru prima poziție a clasamentului. Fără puncte, deocamdată, Tomitanii Constanța cu siguranță vor încerca să fie un adversar pe măsură și, de ce nu, să își joace șansa până la capăt.

Partida Dinamo București-Universitatea Cluj  va încheia, duminică, acestă etapă cu dinamoviștii nevoiți să scoată maximum dacă își doresc să rămână pe podium. Cu trei partide consecutive foarte grele, alb-roșii au reușit un succes important în fața timișorenilor. Universitatea Cluj vine și ea după întâlnirile cu Steaua și Știința Baia Mare, astfel că pe Florea Dumitrache va decide într-o mare măsură și oboseala acumulată de cele două echipe, dar și echipa pe care cei doi tehnicieni o vor putea alinia.

SuperLiga de Rugby
Etapa a VII-a
05.06.2021
SCM Timișoara – CSM Stiința Baia Mare, stadion Gheorghe Rășcanu, ora
12.00 LIVE pe TVR 1
Arbitri: Ionescu Alexandru, Nițulescu Alexandru, Flutur Ionuț   Nr. 4 Iftode  Andrei   TMO   Raduță Cristian
Comisar de citare: George Bărgăunaș

CSA Steaua – ACS Tomitanii Constanța, stadion Ghencea, ora 14.00 LIVE Steaua TV
Arbitri: Ioniță Virgil, Iordăchescu Vlad, Serban Cristian   Nr. 4 Pânzaru Marian
Comisar de citare: Irina Hîrjete

06.06.2021
CS Dinamo – CS U Cluj, stadion Florea Dumitrache, ora 11.30 LIVE TVR Cluj
Arbitri: Petrescu Radu, Gârbău Mădălin, Buzatu Teodor   Nr. 4 Dumitrescu Ionel   TMO Iordăchescu Vlad
Comisar de citare: Mihai Irimia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile