SCM Timișoara întâlnește pe CS Dinamo pentru bronzul SuperLigii Naționale de Rugby

Meciul pentru medaliile de bronz ale ediției 2021 ale SuperLigii de Rugby aduce sâmbătă, 16 octombrie, ora 12:00 (în direct pe TVR 1), pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, față în față pe SCM Timișoara și CS Dinamo.

O obișnuită a luptei pentru titlul de campioană, SCM Timișoara va trebui să se mulțumească în acest sezon cu finală mică, după ce a pierdut în semifinale în fața CSA Steaua, cu 22-18, nereușind să mai repete performanța din semifinalele Cupei României, când s-a impus în Ghencea cu 18-16.

Bănățenii joacă pentru a treia oară pentru bronz în actualul format al competiției, după edițiile din 2011, 15-11 cu Farul, 2014, 43-3 cu CS Dinamo și 2019, când au terminat în afara podiumului, fiind învinși cu 20-19 de CSM București. Chiar dacă este vicecampioana en-titre, Timișoara pornește cu a doua șansă în acest meci, adversara de sâmbătă având ascendentul moral oferit de ultimele două victorii din sezonul regulat, 31-28, la București și 28-7 în Banat, cu atât mai mult cu cât alb-roșii au bifat prima victorie în competiție în fața bănățenilor după 9 ani.

Vlad Neculau, Timișoara: “Obiectivele noastre nu se schimbă, ne dorim să încheiem sezonul cu victorie. Suntem o echipă cu un mix de jucători cu experiență și tineri care își doresc să se afirme în lumea rugby-ului. Avem încredere în jocul nostru și suntem încrezători în ce putem face pe teren!”

De partea cealaltă, Dinamo, în ciuda unei prime reprize bune în semifinala cu Baia Mare, nu a avut forța de a menține ritmul jocului și în partea secundă, cedând cu 32-15. Aflați pentru a treia oară în lupta pentru medaliile de bronz, în actualul format al competiției, după 2014 și 2020, când au pierdut cu Timișoara, 43-3 și Steaua, 33-13, alb-roșii vor forța o victorie care să îi urce în premieră, pe podiumul SuperLigii. Un obiectiv cu atât mai realizabil având în vedere că, în afara victoriilor directe în sezonul regulat, alb-roșii au terminat înaintea bănățenilor, pe locul 3.

Johan Van Heerden, CS Dinamo „Vrem să câștigăm acest meci pentru a lăsa, într-un fel în urmă ce s-a întâmplat în semifinală cu Baia Mare. Ne-am dorit mult să obținem victoria în acea partidă, însă este primul an când jucăm în această formulă, cu băieții noi și încă mai avem nevoie de timp pentru ca lucrurile în teren să meargă mai bine. Sper să încheiem sezonul cu o victorie, avem nevoie de această medalie pentru că în acest an progresul pe care l-am făcut a fost mare. Va fi un meci greu, suntem conștienți că nu va semăna cu meciurile din sezonul regulat al competiției, în care am câștigat, însă acele victorii ne dau un plus de încredere, ne va ajuta la moral.”

 

SuperLiga, Finala mică, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf
16 octombrie, ora 12:00 (TVR1)
CS Dinamo – SCM Timișoara
Arbitri: Robert Diaconescu, Alexandru Nițulescu, Victor Ioniță, nr. 4 și 5 Florin Bonea și Nicolae Frațilă, TMO Răzvan Vasiliu
CCOB: Mihai Irimia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile