Scrisoare deschisă a lui Andrei Gorcioaia către Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak

Andrei Gorcioaia, cu balonul.

Domnule Ministru Eduard Novak,
Am ales ziua de astăzi pentru a vă transmite rugămintea de a reanaliza decizia dumneavoastră legată de viitorul Stadionului Național de rugby Arcul de Triumf, cu rugămintea de a-l reda Federației Române de Rugby cu titlu de folosință gratuită.

Astăzi, la nivel internațional se sărbătorește Ziua Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

În urmă cu puțin timp am încheiat primele noastre meciuri pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța din 2023. Suntem pe locul 2, ceea ce înseamnă calificare directă.

Nu suntem una dintre echipele naționale extrem de mediatizate la nivelul României și am observat cu amărăciune că acest lucru se reflectă și în lipsa promovării pe canalele de social-media ale instituției pe care o conduceți, însă suntem siguri că sunteți la curent cu activitatea noastră.

Pentru noi, pentru Stejari, au fost șase săptămâni grele, cu pregătire făcută pe unde am putut. De aceea, vă rog să-mi permiteți, să vă adresez trei întrebări în numele colegilor mei:

Ați văzut sau ați fost informat de condițiile în care ne-am antrenat?
Ați văzut condițiile de pregătire de care dispun cei cu care ne batem pentru calificare?
Considerați că am reprezentat România așa cum se cuvine?

Fac apel la dumneavoastră ca om de sport și ca reprezentant al unei discipline sportive, care, la fel ca rugby-ul, se confruntă cu mari probleme de infrastructură. Avem speranța ca tocmai aceste lucruri vă vor ajuta să aveți o apreciere obiectivă asupra situației de față. Vă rugăm redați-ne stadionul nostru istoric. Rugby-ul are nevoie de casa lui!

Nimeni nu-și dorește să rămână în istoria sportului românesc drept cineva care a dezrădăcinat un sport și l-a condamnat la anonimat. Cu atât mai mult un om care a scris istorie pentru România prin câștigarea primului titlu paralimpic.

Noi nu cerem nimic în plus. Vă rugăm doar să ne dați înapoi ce am avut și înainte. Naționala noastră de rugby merită să aibă măcar un teren de antrenament la standarde internaționale.
Vă rugăm faceți cumva și dați-ne înapoi stadionul, vestiarele, sala de forță, terenurile de antrenament. Avem nevoie de locul nostru, de casa unde să ne pregătim pentru următoarele meciuri pe care le vom avea.

Vă rog ca în această zi specială să vă gândiți măcar un minut la noi și la situația rugbyului românesc. Este, poate, cel mai frumos mod în care se poate sărbători Ziua Internațională a Sportului. Pentru Dezvoltare și pentru Pace.

Andrei Gorcioaia

Căpitan Rugby România

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile